80 werknemers die hun werk dreigen te verliezen, hebben samen een overnameaanbod van 1 miljoen € ingediend. Ze willen het bedrijf tot een coöperatieve ombouwen. Om het geld bij elkaar te brengen, hebben ze een deel van hun loon en hun ontslagvergoedingen opgeofferd, en een lening aangevraagd.

Hélio Corbeil dat twee diepdrukrotatiepersen van 3,08 m exploiteert, maakte deel uit van de groep Circle Printers France die vorig jaar in vereffening ging. De verschillende delen van de groep werden verkocht, behalve de drukkerij van Corbeil waarvoor geen overnemer kwam opdagen en die gesloten zou moeten worden.

Het aanbod van de werknemers heeft de curator echter niet overtuigd. Die vroeg 250.000 € meer voor de waarde van het terrein. De handelsrechtbank die vorige week de knoop had moeten doorhakken, heeft haar beslissing uitgesteld tot 6 februari.

80 werknemers die hun werk dreigen te verliezen, hebben samen een overnameaanbod van 1 miljoen € ingediend. Ze willen het bedrijf tot een coöperatieve ombouwen. Om het geld bij elkaar te brengen, hebben ze een deel van hun loon en hun ontslagvergoedingen opgeofferd, en een lening aangevraagd.Hélio Corbeil dat twee diepdrukrotatiepersen van 3,08 m exploiteert, maakte deel uit van de groep Circle Printers France die vorig jaar in vereffening ging. De verschillende delen van de groep werden verkocht, behalve de drukkerij van Corbeil waarvoor geen overnemer kwam opdagen en die gesloten zou moeten worden. Het aanbod van de werknemers heeft de curator echter niet overtuigd. Die vroeg 250.000 € meer voor de waarde van het terrein. De handelsrechtbank die vorige week de knoop had moeten doorhakken, heeft haar beslissing uitgesteld tot 6 februari.