Enkele weken geleden werden ze nog verboden om hamsteren tegen te gaan. Maar dat leidde ertoe dat winkelen duurder werd.

Reclamefolders mogen dus weer worden bedeeld nadat de federale overheid eerder op 17 maart had aangekondigd dat solden of kortingsacties werden verboden om het hamsteren tegen te gaan. Minister van Consumenten Nathalie Muylle heeft op 30 maart het verbod weer opgeheven.

Folderbedeler BD MyShopy zag zich naar aanleiding van de maatregelen genoodzaakt om zijn activiteiten op te schorten en de distributie van folders van 22 maart tot en met 11 april te staken. Op de website van de folderbedeler staat dit nog altijd zo aangekondigd. Mijn brievenbus bleef vorige week alsnog leeg.

Colruyt meldt: "We zijn zeer tevreden met het nieuwe standpunt van Minister Muylle, en binnen dat kader gaan we met Colruyt zo snel mogelijk de afgesproken promo's heractiveren om mee te helpen de winkelkar van de klant goedkoper te maken. We blijven wel de vinger aan de pols houden om hamstergedrag te monitoren."

Enkele weken geleden werden ze nog verboden om hamsteren tegen te gaan. Maar dat leidde ertoe dat winkelen duurder werd.Reclamefolders mogen dus weer worden bedeeld nadat de federale overheid eerder op 17 maart had aangekondigd dat solden of kortingsacties werden verboden om het hamsteren tegen te gaan. Minister van Consumenten Nathalie Muylle heeft op 30 maart het verbod weer opgeheven.Folderbedeler BD MyShopy zag zich naar aanleiding van de maatregelen genoodzaakt om zijn activiteiten op te schorten en de distributie van folders van 22 maart tot en met 11 april te staken. Op de website van de folderbedeler staat dit nog altijd zo aangekondigd. Mijn brievenbus bleef vorige week alsnog leeg.Colruyt meldt: "We zijn zeer tevreden met het nieuwe standpunt van Minister Muylle, en binnen dat kader gaan we met Colruyt zo snel mogelijk de afgesproken promo's heractiveren om mee te helpen de winkelkar van de klant goedkoper te maken. We blijven wel de vinger aan de pols houden om hamstergedrag te monitoren."