TNO/Holst is van oordeel dat grafische bedrijven met gedrukte elektronica nieuwe markten kunnen creëren. Dat kan bovendien gebeuren met bestaande productieapparatuur: zeefdruk, flexo, offset, inkjet. TNO/Holst heeft een project opgezet waarin antwoord wordt gegeven op vragen als: welke elektronica kan geprint worden?; welke apparatuur en kennis heeft mijn bedrijf hiervoor nodig en hoeveel kost dat?; welke mogelijke toepassingen en markten zijn er voor Printed Electronics?; hoe past dit in mijn huidig business model?; enz.

Negen bedrijven namen deel aan het project 2012-2013. Er staat nu weer een volgend op stapel. Per project kunnen 10 bedrijven deelnemen. De prijs hiervoor bedraagt 2000 euro.

Een medewerker van het TNO definieert gedrukte elektronica voor de grafische branche als een set van drukmethoden waarmee elektronische circuits en bij uitbreiding producten kunnen worden gecreëerd op diverse substraten zoals folie en papier. De basis is het neerleggen van geleidende banen met speciale conductieve inkten die worden uitgehard. Dat laatste kan nu al op een relatief eenvoudige manier aan 20 m/min. Volgens die medewerker is de tijd rijp voor gedrukte elektronica en slim drukwerk. Het project biedt een inzicht in de mogelijkheden van het moment en de kansen voor de toekomst.

TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, Nederland) ondersteunt KMO-ondernemers bij ontwikkeling van kansrijke technologieën tot innovatieve producten.

Holst Centre is een onafhankelijk open-innovatie R&D-centrum. Het werd in 2005 opgericht door het Vlaamse Imec en TNO met de steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de Vlaamse regering. Het is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven.

TNO/Holst is van oordeel dat grafische bedrijven met gedrukte elektronica nieuwe markten kunnen creëren. Dat kan bovendien gebeuren met bestaande productieapparatuur: zeefdruk, flexo, offset, inkjet. TNO/Holst heeft een project opgezet waarin antwoord wordt gegeven op vragen als: welke elektronica kan geprint worden?; welke apparatuur en kennis heeft mijn bedrijf hiervoor nodig en hoeveel kost dat?; welke mogelijke toepassingen en markten zijn er voor Printed Electronics?; hoe past dit in mijn huidig business model?; enz.Negen bedrijven namen deel aan het project 2012-2013. Er staat nu weer een volgend op stapel. Per project kunnen 10 bedrijven deelnemen. De prijs hiervoor bedraagt 2000 euro.Een medewerker van het TNO definieert gedrukte elektronica voor de grafische branche als een set van drukmethoden waarmee elektronische circuits en bij uitbreiding producten kunnen worden gecreëerd op diverse substraten zoals folie en papier. De basis is het neerleggen van geleidende banen met speciale conductieve inkten die worden uitgehard. Dat laatste kan nu al op een relatief eenvoudige manier aan 20 m/min. Volgens die medewerker is de tijd rijp voor gedrukte elektronica en slim drukwerk. Het project biedt een inzicht in de mogelijkheden van het moment en de kansen voor de toekomst. TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, Nederland) ondersteunt KMO-ondernemers bij ontwikkeling van kansrijke technologieën tot innovatieve producten.Holst Centre is een onafhankelijk open-innovatie R&D-centrum. Het werd in 2005 opgericht door het Vlaamse Imec en TNO met de steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en de Vlaamse regering. Het is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven.