Het Zwitserse swissQprint bracht in 2021 de Nyala 4-flatbedprinter op de markt. Het eerste Belgische bedrijf dat deze printer in huis haalt, is White Light in Genk.

"Het is de meest ecologische UV-printer op de markt", stelt Lieven Engelen, de eigenaar van White Light. "De Nyala 4 kan printen op plaatmaterialen tot 3,2 m x 2 m en heeft een roloptie voor media tot 3,2 m breed. De printkwaliteit is opnieuw gedefinieerd met de nieuwste Q1280i printkoppen."

Benchmark voor grootformaatprinters

De swissQprint-flatbedprinter van de vierde generatie won ook een EDP Award in de categorie 'Beste flatbed-/hybride printer < 250 m²/uur'. Net als de neoninkten voor UV-prints die swissQprint vorig jaar op de markt bracht.

"De Nyala van de vierde generatie bouwt voort op bestaande expertise maar biedt enkele opmerkelijke verbeteringen. (...) Mede dankzij de milieuvriendelijke eigenschappen kan de Nyala van swissQprint als benchmark voor grootformaatprinters worden beschouwd", stelt het juryrapport.

"De belangrijkste kenmerken van het nieuwe model zijn de multifunctionaliteit, de efficiëntie en vooral de premium-printkwaliteit. Dit dankzij de nieuwste printkoptechnologie en de exacte, door swissQprint geperfectioneerde druppelplaatsing. Nyala 4 levert een maximale resolutie van 1350 dpi in combinatie met een output tot wel 206 m²/uur", duidt swissQprint.

Neoninkten voor UV-prints

Ook de neoninkten voor UV-prints van swissQprint scoorden een EDP Award. Het juryrapport in de categorie 'Verbruiksmaterialen/UV-inkten' luidde als volgt: "De eerste fluorescerende inkten voor UV-printen met digitale inkjetprinters (...) Ze bieden niet alleen extra intensiteit, maar zijn ook een duidelijke meerwaarde in de reclametechniek."

Neonkleuren doen reclame- en informatieborden oplichten en onder blacklight krijgen ze zelfs een fluorescerend effect. SwissQprint-gebruikers kunnen dergelijke opvallende media in elk gewenst ontwerp printen. Op harde substraten in alle formaten en op rolmaterialen. De kleuren neon-yellow en neon-pink zijn beschikbaar. Deze twee inkten maken nog twee kleurvarianten mogelijk, namelijk neon-green en neon-orange, en talloze toepassingen.

Het Zwitserse swissQprint bracht in 2021 de Nyala 4-flatbedprinter op de markt. Het eerste Belgische bedrijf dat deze printer in huis haalt, is White Light in Genk."Het is de meest ecologische UV-printer op de markt", stelt Lieven Engelen, de eigenaar van White Light. "De Nyala 4 kan printen op plaatmaterialen tot 3,2 m x 2 m en heeft een roloptie voor media tot 3,2 m breed. De printkwaliteit is opnieuw gedefinieerd met de nieuwste Q1280i printkoppen."De swissQprint-flatbedprinter van de vierde generatie won ook een EDP Award in de categorie 'Beste flatbed-/hybride printer < 250 m²/uur'. Net als de neoninkten voor UV-prints die swissQprint vorig jaar op de markt bracht."De Nyala van de vierde generatie bouwt voort op bestaande expertise maar biedt enkele opmerkelijke verbeteringen. (...) Mede dankzij de milieuvriendelijke eigenschappen kan de Nyala van swissQprint als benchmark voor grootformaatprinters worden beschouwd", stelt het juryrapport."De belangrijkste kenmerken van het nieuwe model zijn de multifunctionaliteit, de efficiëntie en vooral de premium-printkwaliteit. Dit dankzij de nieuwste printkoptechnologie en de exacte, door swissQprint geperfectioneerde druppelplaatsing. Nyala 4 levert een maximale resolutie van 1350 dpi in combinatie met een output tot wel 206 m²/uur", duidt swissQprint.