Dat was reden genoeg om van Marrs Green de 51e kleur in het hoogwaardige papiergamma Colorplan van GF Smith te maken. De Belgische distributeur Wibni maakte van de gelegenheid gebruik om de kleur en het gamma in de schijnwerpers te plaatsen.

Marrs Green is dus volgens GF Smith, de Britse papiermaker die bekend staat om zijn hoogwaardige creatiepapieren, de kleur die de voorkeur van de wereld geniet. Om tot die bewering te komen, heeft GF Smith gedurende zes maanden internetgebruikers uitgenodigd om uit een palet met oneindig veel kleuren hun lievelingskleur te selecteren en die te delen. Tijdens de enquête die de steun kreeg van Hull 2017 UK City of Culture (Hull, de Britse cultuurstad 2017), werden 30.000 stemmen uit 100 landen uitgebracht. Het resultaat: een groen-blauwe tint die door de Schotse Annie Marrs voorgesteld werd, sloot het nauwst aan bij de algemene voorkeur. De Schotse inspireerde het bedrijf meteen ook tot de naam Marrs Green. Sinds september laatstleden is Marrs Green opgenomen in het papieraanbod Colorplan dat tot dan 50 kleuren telde.

Colorplan is een gamma niet-gestreken creatiepapieren en bijhorende enveloppen dat GF Smith ontwikkeld heeft. De papieren zijn verkrijgbaar in 51 kleuren, 25 oppervlaktexturen en 8 gramgewichten (van 100 g/m² tot 700 g/m²) en zijn te koop vanaf 25 vellen. Ontwerpers kunnen de papieren van GF Smith een extra dimensie geven door twee, drie, vier, zelfs zes papieren met een verschillende kleur, maar met eenzelfde gramgewicht, op elkaar te kleven. Dat kan met papier vanaf 175 g/m² en kan papier met een maximum gramgewicht tot 2100 g/m² opleveren (bijv. 6 x 350 g/m²). Merken en bedrijven kunnen ook hun eigen Colorplan-kleur (naast de 51 bestaande kleuren) creëren op basis van een grafische kaart of een Pantone-referentie. Goed om weten is dat om een eigen kleur te creëren, je wel minimum drie ton papier moet bestellen. Dat pakket kan dan wel opgedeeld worden in verschillende gewichten en formaten. Een dienst waar in eerste instantie luxemerken, zoals het Belgische Delvaux, een beroep op doen.

Het gamma Colorplan wordt in België door Wibni (Waver) gedistribueerd. Dat bedrijf specialiseert zich in speciale en hoogwaardige papieren. Wibni heeft de nieuwe kleur Marrs Green van het assortiment Colorplan bij Drifosett Printing en in het Typografiemuseum ingehuldigd, die beiden op dezelfde site als Heidelberg Benelux in Evere gevestigd zijn. De professionele relaties uit de grafische sector konden daar een demonstratie bijwonen waarbij het papier Marrs Green (540 g/m²) met witte inkt bedrukt werd op een boekdrukpers (foto).

Alle kleuren en texturen kunnen geraadpleegd worden op de site Colorplanpapers.com.

Een video over de productie van de kleur Marrs Green kunt u hier bekijken.

Dat was reden genoeg om van Marrs Green de 51e kleur in het hoogwaardige papiergamma Colorplan van GF Smith te maken. De Belgische distributeur Wibni maakte van de gelegenheid gebruik om de kleur en het gamma in de schijnwerpers te plaatsen.Marrs Green is dus volgens GF Smith, de Britse papiermaker die bekend staat om zijn hoogwaardige creatiepapieren, de kleur die de voorkeur van de wereld geniet. Om tot die bewering te komen, heeft GF Smith gedurende zes maanden internetgebruikers uitgenodigd om uit een palet met oneindig veel kleuren hun lievelingskleur te selecteren en die te delen. Tijdens de enquête die de steun kreeg van Hull 2017 UK City of Culture (Hull, de Britse cultuurstad 2017), werden 30.000 stemmen uit 100 landen uitgebracht. Het resultaat: een groen-blauwe tint die door de Schotse Annie Marrs voorgesteld werd, sloot het nauwst aan bij de algemene voorkeur. De Schotse inspireerde het bedrijf meteen ook tot de naam Marrs Green. Sinds september laatstleden is Marrs Green opgenomen in het papieraanbod Colorplan dat tot dan 50 kleuren telde.Colorplan is een gamma niet-gestreken creatiepapieren en bijhorende enveloppen dat GF Smith ontwikkeld heeft. De papieren zijn verkrijgbaar in 51 kleuren, 25 oppervlaktexturen en 8 gramgewichten (van 100 g/m² tot 700 g/m²) en zijn te koop vanaf 25 vellen. Ontwerpers kunnen de papieren van GF Smith een extra dimensie geven door twee, drie, vier, zelfs zes papieren met een verschillende kleur, maar met eenzelfde gramgewicht, op elkaar te kleven. Dat kan met papier vanaf 175 g/m² en kan papier met een maximum gramgewicht tot 2100 g/m² opleveren (bijv. 6 x 350 g/m²). Merken en bedrijven kunnen ook hun eigen Colorplan-kleur (naast de 51 bestaande kleuren) creëren op basis van een grafische kaart of een Pantone-referentie. Goed om weten is dat om een eigen kleur te creëren, je wel minimum drie ton papier moet bestellen. Dat pakket kan dan wel opgedeeld worden in verschillende gewichten en formaten. Een dienst waar in eerste instantie luxemerken, zoals het Belgische Delvaux, een beroep op doen.Het gamma Colorplan wordt in België door Wibni (Waver) gedistribueerd. Dat bedrijf specialiseert zich in speciale en hoogwaardige papieren. Wibni heeft de nieuwe kleur Marrs Green van het assortiment Colorplan bij Drifosett Printing en in het Typografiemuseum ingehuldigd, die beiden op dezelfde site als Heidelberg Benelux in Evere gevestigd zijn. De professionele relaties uit de grafische sector konden daar een demonstratie bijwonen waarbij het papier Marrs Green (540 g/m²) met witte inkt bedrukt werd op een boekdrukpers (foto).Alle kleuren en texturen kunnen geraadpleegd worden op de site Colorplanpapers.com.Een video over de productie van de kleur Marrs Green kunt u hier bekijken.