Klimaatambassadeur 2020 word je niet zomaar: je hebt de steun nodig van het grote publiek (dat kan stemmen via www.mikopklimaat.be)

Van der Poorten zet al 5 jaar op rij actief in op klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. Van der Poorten is een 100% klimaatneutrale offsetdrukkerij. Alle drukwerken die het bedrijf produceert, hebben geen impact op ons klimaat.

"Duurzaamheid en papier zijn twee begrippen die wel degelijk met elkaar te rijmen vallen", aldus Filip Van Wezemael, bestuurder bij Van der Poorten. "Papier is duurzaam. Zeker als je weet dat tot 70 procent van al het gebruikte papier tot 7 keer recycleerbaar is. Van elektronisch materiaal is de recyclagegraad amper 15%. De voorbije jaren is er trouwens enorm geïnvesteerd in verantwoord bosbeheer. "Hoe meer papier er verbruikt wordt, hoe meer er goed beheerde bossen zullen zijn", aldus nog Van Wezemael.

Zowel het productieproces als de levering gebeurt zonder bijkomstige ecologische voetafdruk bij Van der Poorten. Daarnaast worden ook hun grondstoffen geneutraliseerd. Hierdoor kan en mag al hun drukwerk het label van CO2-neutraal dragen. In 2011 zetten ze een stap naar hernieuwbare energie met de installatie van fotovoltaïsche zonnecellen op het dak van onze drukkerij. Bovendien sorteren en recycleren ze alle (grafische) afvalproducten en rijden ze zoveel mogelijk met een elektrische wagen naar klanten.

Daarnaast steunt Van der Poorten ook het Paradigm project in Eritrea. Door de financiële steun die Drukkerij Van der Poorten verleent aan dit project worden gezinnen in Eritrea voorzien van kleine kookstoofjes zodat men daar niet langer op open vuur moet koken, wat immers bijzonder milieuvervuilend is. Net als de aanleg van leidingwater om het afkoken van water te vermijden. Drukkerij Van der Poorten vond het opportuun om net dat project te steunen omdat dit project te maken heeft met hout, de basisgrondstof van papier.

Stemmen op Van de Poorten als Klimaatambassadeur 2020 kan tot 15 december via www.mikopklimaat.be.

Klimaatambassadeur 2020 word je niet zomaar: je hebt de steun nodig van het grote publiek (dat kan stemmen via www.mikopklimaat.be)Van der Poorten zet al 5 jaar op rij actief in op klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. Van der Poorten is een 100% klimaatneutrale offsetdrukkerij. Alle drukwerken die het bedrijf produceert, hebben geen impact op ons klimaat."Duurzaamheid en papier zijn twee begrippen die wel degelijk met elkaar te rijmen vallen", aldus Filip Van Wezemael, bestuurder bij Van der Poorten. "Papier is duurzaam. Zeker als je weet dat tot 70 procent van al het gebruikte papier tot 7 keer recycleerbaar is. Van elektronisch materiaal is de recyclagegraad amper 15%. De voorbije jaren is er trouwens enorm geïnvesteerd in verantwoord bosbeheer. "Hoe meer papier er verbruikt wordt, hoe meer er goed beheerde bossen zullen zijn", aldus nog Van Wezemael.Zowel het productieproces als de levering gebeurt zonder bijkomstige ecologische voetafdruk bij Van der Poorten. Daarnaast worden ook hun grondstoffen geneutraliseerd. Hierdoor kan en mag al hun drukwerk het label van CO2-neutraal dragen. In 2011 zetten ze een stap naar hernieuwbare energie met de installatie van fotovoltaïsche zonnecellen op het dak van onze drukkerij. Bovendien sorteren en recycleren ze alle (grafische) afvalproducten en rijden ze zoveel mogelijk met een elektrische wagen naar klanten.Daarnaast steunt Van der Poorten ook het Paradigm project in Eritrea. Door de financiële steun die Drukkerij Van der Poorten verleent aan dit project worden gezinnen in Eritrea voorzien van kleine kookstoofjes zodat men daar niet langer op open vuur moet koken, wat immers bijzonder milieuvervuilend is. Net als de aanleg van leidingwater om het afkoken van water te vermijden. Drukkerij Van der Poorten vond het opportuun om net dat project te steunen omdat dit project te maken heeft met hout, de basisgrondstof van papier.Stemmen op Van de Poorten als Klimaatambassadeur 2020 kan tot 15 december via www.mikopklimaat.be.