De spectrofotometer eXact 2 van de nieuwe generatie is uitgerust met een cameravizier en een nieuw, opklapbaar aanraakscherm. Het toestel is ontworpen om de productiestromen op het vlak van inkt, druk en verpakkingen in één toestel te bundelen. De spectrofotometer staat in verbinding met een ecosysteem van softwaretools, onder andere InkFormulation, ColorCert Suite (kwaliteitscontrole van drukwerk), PantoneLIVE (digitale kleurbibliotheek) en X-Rite Link. Volgens X-Rite kunnen drukkers en verwerkers met dit ecosysteem hun kleuren 17 procent sneller instellen.

Cameravizier

De nieuwe spectrofotometer is uitgerust met de Mantis-technologie van X-Rite op basis van een cameravizier. Volgens de leverancier gaat het om een primeur. "Die gebrevetteerde technologie steunt op een hogeresolutiecamera en op een 30 procent groter scherm zodat de operatoren gemakkelijk en precies de meetzone kunnen terugvinden. De operatoren kunnen alle kleurelementen zien, inzoomen en registreren om ze op het scherm van het toestel te inspecteren", klinkt het in het persbericht. "Met het cameravizier van Mantis hebben de operatoren de zekerheid dat ze elke keer de juiste zone meten. Wat u op het scherm ziet, stemt overeen met wat gemeten wordt. Gedaan met de onzekerheden en met de noodzaak om nieuwe metingen uit te voeren", verklaart Ray Cheydleur, Printing and Imaging Product Portfolio manager bij X-Rite.

Beschikbare modellen

De eXact 2 bestaat in drie modellen. Met de eXact 2 kunnen operatoren kleurmetingen op papier, golfkarton en soepel karton uitvoeren. Het model eXact 2 Xp meet kleurmateriaal op ondergronden zoals films, kunststof, vellen met opaak wit en andere speciale dragers. Het derde model, de eXact 2 Plus, biedt naast een geavanceerde controle van papier en soepele films, ook de mogelijkheid om de metamerie, de opaciteit en de absolute en relatieve intensiteit van de kleuren te meten.

De spectrofotometer eXact 2 van de nieuwe generatie is uitgerust met een cameravizier en een nieuw, opklapbaar aanraakscherm. Het toestel is ontworpen om de productiestromen op het vlak van inkt, druk en verpakkingen in één toestel te bundelen. De spectrofotometer staat in verbinding met een ecosysteem van softwaretools, onder andere InkFormulation, ColorCert Suite (kwaliteitscontrole van drukwerk), PantoneLIVE (digitale kleurbibliotheek) en X-Rite Link. Volgens X-Rite kunnen drukkers en verwerkers met dit ecosysteem hun kleuren 17 procent sneller instellen.De nieuwe spectrofotometer is uitgerust met de Mantis-technologie van X-Rite op basis van een cameravizier. Volgens de leverancier gaat het om een primeur. "Die gebrevetteerde technologie steunt op een hogeresolutiecamera en op een 30 procent groter scherm zodat de operatoren gemakkelijk en precies de meetzone kunnen terugvinden. De operatoren kunnen alle kleurelementen zien, inzoomen en registreren om ze op het scherm van het toestel te inspecteren", klinkt het in het persbericht. "Met het cameravizier van Mantis hebben de operatoren de zekerheid dat ze elke keer de juiste zone meten. Wat u op het scherm ziet, stemt overeen met wat gemeten wordt. Gedaan met de onzekerheden en met de noodzaak om nieuwe metingen uit te voeren", verklaart Ray Cheydleur, Printing and Imaging Product Portfolio manager bij X-Rite.De eXact 2 bestaat in drie modellen. Met de eXact 2 kunnen operatoren kleurmetingen op papier, golfkarton en soepel karton uitvoeren. Het model eXact 2 Xp meet kleurmateriaal op ondergronden zoals films, kunststof, vellen met opaak wit en andere speciale dragers. Het derde model, de eXact 2 Plus, biedt naast een geavanceerde controle van papier en soepele films, ook de mogelijkheid om de metamerie, de opaciteit en de absolute en relatieve intensiteit van de kleuren te meten.