Eén en twee dus voor Belgische bedrijven en dan nog toevallig in dezelfde categorie: rol-naar-rol digitaal beprint textiel.

X-Treme Creations, gespecialiseerd in opblaasbare objecten, won met een opblaasbare ballon voor een luchtschip voor de sprookjeswereld van het elektronische dansfestival Tomorrowland. Het totale printvolume bedroeg 120 m² en het project werd in 3 weken uitgevoerd. Het duurde 48 uur op de beprinte stukken bij elkaar te naaien die in twee halve sferen rondom een op maat gemaakte metalen constructie kwamen te zitten. Het luchtschip bewoog zich continu en langzaam over het festival. Het werd 's nachts van binnenuit verlicht. Het diende ondermeer als landmark tijdens de dag en de nacht voor de 400.000 festivalbezoekers.

Expo-Etcetera beprintte in totaal 250 m² dun en transparant 52 grams geweven (woven) textiel voor een fabrikant van presentatieframes. Die wilde als standhouder op de retailbeurs EuroShop in Düsseldorf maximale transparantie doorheen de textielwanden ter promotie van zijn lichtgewicht textielframes. De opdracht werd door Expo-Etcetera in 10 werkdagen uitgevoerd. Het printwerk oogt zeer delicaat en is erg geslaagd. Techniek: indirecte textieldruk via dye sublimation.

Eén en twee dus voor Belgische bedrijven en dan nog toevallig in dezelfde categorie: rol-naar-rol digitaal beprint textiel.X-Treme Creations, gespecialiseerd in opblaasbare objecten, won met een opblaasbare ballon voor een luchtschip voor de sprookjeswereld van het elektronische dansfestival Tomorrowland. Het totale printvolume bedroeg 120 m² en het project werd in 3 weken uitgevoerd. Het duurde 48 uur op de beprinte stukken bij elkaar te naaien die in twee halve sferen rondom een op maat gemaakte metalen constructie kwamen te zitten. Het luchtschip bewoog zich continu en langzaam over het festival. Het werd 's nachts van binnenuit verlicht. Het diende ondermeer als landmark tijdens de dag en de nacht voor de 400.000 festivalbezoekers.Expo-Etcetera beprintte in totaal 250 m² dun en transparant 52 grams geweven (woven) textiel voor een fabrikant van presentatieframes. Die wilde als standhouder op de retailbeurs EuroShop in Düsseldorf maximale transparantie doorheen de textielwanden ter promotie van zijn lichtgewicht textielframes. De opdracht werd door Expo-Etcetera in 10 werkdagen uitgevoerd. Het printwerk oogt zeer delicaat en is erg geslaagd. Techniek: indirecte textieldruk via dye sublimation.