"Door een digitale tweeling van de cleanroom op te zetten, zijn de workflows drastisch verbeterd, waardoor verspilling en inefficiënties zijn verminderd", klinkt het bij Xaar. Met slimme meters kan het energieverbruik constant opgevolgd en bijgestuurd worden. Door de herinrichting van de cleanroom verwacht Xaar het energieverbruik te verminderen met veertig procent terwijl er extra ruimte vrijkomt voor nieuwe ontwikkelingen.

Flexibele cleanroom

"Dit project levert belangrijke resultaten op het gebied van duurzaamheid en productie, doordat het ons in staat stelt onze productie intelligent te beheren", zegt Paul Shepherd, head of Engineering bij Xaar. "Onze flexibele cleanroom en verbeterde apparatuur en diensten zullen ons energieverbruik drastisch doen dalen, terwijl we ervoor blijven zorgen dat we de industriële inkjetprintkoppen leveren die onze groeiende wereldwijde klantenbasis nodig heeft."

"Door een digitale tweeling van de cleanroom op te zetten, zijn de workflows drastisch verbeterd, waardoor verspilling en inefficiënties zijn verminderd", klinkt het bij Xaar. Met slimme meters kan het energieverbruik constant opgevolgd en bijgestuurd worden. Door de herinrichting van de cleanroom verwacht Xaar het energieverbruik te verminderen met veertig procent terwijl er extra ruimte vrijkomt voor nieuwe ontwikkelingen."Dit project levert belangrijke resultaten op het gebied van duurzaamheid en productie, doordat het ons in staat stelt onze productie intelligent te beheren", zegt Paul Shepherd, head of Engineering bij Xaar. "Onze flexibele cleanroom en verbeterde apparatuur en diensten zullen ons energieverbruik drastisch doen dalen, terwijl we ervoor blijven zorgen dat we de industriële inkjetprintkoppen leveren die onze groeiende wereldwijde klantenbasis nodig heeft."