Het Xaar Print Bar System omvat de Xaar 1002 familie van inkjetkoppen. Met het systeem wordt single-pass inkjet mogelijk op conventionele persen.

Volgens de fabrikant is het Print Bar System gemakkelijk te installeren en geschikt voor gepersonaliseerde toepassingen met variabele data en speciale effecten en voor de productie van kleinere oplagen. Xaar ziet heel wat toepassingsgebieden zoals voor het printen van labels en verpakkingen.

Door gebruik te maken van de Xaar 1002 printkoppen, kan het systeem een grote range van inkten en vloeistoffen spuiten waaronder spotkleuren, beschermende laklagen, spotvernis, hoog gepigmenteerd dekwit, lijm voor cold foil applicaties, enz. De Xaar Print Bar is een compleet en kant-en-klaar systeem met inkttoevoer en printmanagement- en workflow tools waarmee het printproces kan worden gecontroleerd.

Het Xaar Print Bar System is verkrijgbaar in breedtes van 70 mm tot 560 mm, en in enkele of dubbele configuratie. De standaard snelheid is 75 m/min. De Print Bar kan op gelijk welke plaats op een pers worden gemonteerd of als stand-alone oplossing worden gebruikt.

Het Xaar Print Bar System werd op Labelexpo getoond op de Edale stand, als een stand-alone unit en als onderdeel van de hybride pers Graphium.

Het Xaar Print Bar System omvat de Xaar 1002 familie van inkjetkoppen. Met het systeem wordt single-pass inkjet mogelijk op conventionele persen.Volgens de fabrikant is het Print Bar System gemakkelijk te installeren en geschikt voor gepersonaliseerde toepassingen met variabele data en speciale effecten en voor de productie van kleinere oplagen. Xaar ziet heel wat toepassingsgebieden zoals voor het printen van labels en verpakkingen. Door gebruik te maken van de Xaar 1002 printkoppen, kan het systeem een grote range van inkten en vloeistoffen spuiten waaronder spotkleuren, beschermende laklagen, spotvernis, hoog gepigmenteerd dekwit, lijm voor cold foil applicaties, enz. De Xaar Print Bar is een compleet en kant-en-klaar systeem met inkttoevoer en printmanagement- en workflow tools waarmee het printproces kan worden gecontroleerd. Het Xaar Print Bar System is verkrijgbaar in breedtes van 70 mm tot 560 mm, en in enkele of dubbele configuratie. De standaard snelheid is 75 m/min. De Print Bar kan op gelijk welke plaats op een pers worden gemonteerd of als stand-alone oplossing worden gebruikt. Het Xaar Print Bar System werd op Labelexpo getoond op de Edale stand, als een stand-alone unit en als onderdeel van de hybride pers Graphium.