Hopkinson vervoegt Xaar in maart van dit jaar en is de uitvinder van de trannsformationele High Speed Sintering (HSS) technologie. Hij heeft 19 jaar ervaring in additive manufacturing aan verschillende universiteiten.

HSS is een technologie met inkjetkoppen, IR-drogers en polymeerpoedermateriaal, waarmee producten veel sneller moeten kunnen worden vervaardigd dan met andere 3D-printtechnieken.

Hopkinson boekte al succes met het Factum Project in het VK voor toepassing van vernieuwende additieve manufacturing technieken in belangrijke industriële sectoren. Daarvoor werd samengewerkt met Unilever (snel roterende consumentengoederen), BAE Systems (luchtvaart) en Cobham Technical Services ( Space & Communications). De rol van Xaar in het project was om de vloeistoffen van derden te optimaliseren voor gebruik met zijn inkjetkoppen.

Professor Neil Hopkinson: "Het is duidelijk dat inkjet printen een belangrijke technologie zal zijn wanneer 3D printing een integraal onderdeel zal worden van een mainstream fabricatieproces. Xaar bevindt zich in een sterke positie om de acceptatie van de HSS technologie voor een aantal sleutelapplicaties te versnellen."

De University of Sheffield waar het Factum Project de laatste jaren was ondergebracht, verwelkomt de investering van Xaar die de commercialisering van de technologie een duw in de rug moet geven. Paul Howells, Vice President R&D Packaging bij Unilever (een Factum Project partner), ziet er een bevestiging in van de vooruitgang die binnen het project werd geboekt.

Hopkinson vervoegt Xaar in maart van dit jaar en is de uitvinder van de trannsformationele High Speed Sintering (HSS) technologie. Hij heeft 19 jaar ervaring in additive manufacturing aan verschillende universiteiten.HSS is een technologie met inkjetkoppen, IR-drogers en polymeerpoedermateriaal, waarmee producten veel sneller moeten kunnen worden vervaardigd dan met andere 3D-printtechnieken.Hopkinson boekte al succes met het Factum Project in het VK voor toepassing van vernieuwende additieve manufacturing technieken in belangrijke industriële sectoren. Daarvoor werd samengewerkt met Unilever (snel roterende consumentengoederen), BAE Systems (luchtvaart) en Cobham Technical Services ( Space & Communications). De rol van Xaar in het project was om de vloeistoffen van derden te optimaliseren voor gebruik met zijn inkjetkoppen.Professor Neil Hopkinson: "Het is duidelijk dat inkjet printen een belangrijke technologie zal zijn wanneer 3D printing een integraal onderdeel zal worden van een mainstream fabricatieproces. Xaar bevindt zich in een sterke positie om de acceptatie van de HSS technologie voor een aantal sleutelapplicaties te versnellen."De University of Sheffield waar het Factum Project de laatste jaren was ondergebracht, verwelkomt de investering van Xaar die de commercialisering van de technologie een duw in de rug moet geven. Paul Howells, Vice President R&D Packaging bij Unilever (een Factum Project partner), ziet er een bevestiging in van de vooruitgang die binnen het project werd geboekt.