Welford zal de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling leiden. Die omvat engineering, de inkt- en tonercompetentiecentra, de printproces- en projectmanagementafdeling.

Rob Welford kan een lange carrière in R&D voorleggen waaronder enkele jaren in de automobielindustrie. Hij voerde diverse programma's uit waaronder de implementatie van BMW dieselmotoren in LandRover-producten en leidde de Power Train-activiteiten voor de vervanging van de Rover 45 (die de BMW 1 Reeks werd).

Sinds zijn vertrek uit de autoindustrie is Rob Welford al 18 jaar actief in de grafische industrie en bekleedde hij talrijke functies, waaronder Chief Engineer bij Fujifilm Electronic Imaging, waar hij leiding gaf aan R&D, productie en productie engineering, en toezicht hield op productlanceringen. Bij Xaar, als directeur R&D, was hij verantwoordelijk voor de activiteiten vanaf het ontwerp tot en met de productie en lancering van nieuwe printkoptechnologieplatformen. Zijn laatste functie als Director Programme Management Office bij Xaar gaf hem onder meer de verantwoordelijkheid over co-developmentprogramma's in zowel Amerika als Azië.

Benoit Chatelard, President en CEO van Xeikon, zegt: "Met zijn ervaring in industrialisatie en inkjet zal hij het Xeikon Leadership Team aanvullen en versterken om het bedrijf als geheel een frisse kijk op de zaak te geven."

Welford zal de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling leiden. Die omvat engineering, de inkt- en tonercompetentiecentra, de printproces- en projectmanagementafdeling.Rob Welford kan een lange carrière in R&D voorleggen waaronder enkele jaren in de automobielindustrie. Hij voerde diverse programma's uit waaronder de implementatie van BMW dieselmotoren in LandRover-producten en leidde de Power Train-activiteiten voor de vervanging van de Rover 45 (die de BMW 1 Reeks werd).Sinds zijn vertrek uit de autoindustrie is Rob Welford al 18 jaar actief in de grafische industrie en bekleedde hij talrijke functies, waaronder Chief Engineer bij Fujifilm Electronic Imaging, waar hij leiding gaf aan R&D, productie en productie engineering, en toezicht hield op productlanceringen. Bij Xaar, als directeur R&D, was hij verantwoordelijk voor de activiteiten vanaf het ontwerp tot en met de productie en lancering van nieuwe printkoptechnologieplatformen. Zijn laatste functie als Director Programme Management Office bij Xaar gaf hem onder meer de verantwoordelijkheid over co-developmentprogramma's in zowel Amerika als Azië.Benoit Chatelard, President en CEO van Xeikon, zegt: "Met zijn ervaring in industrialisatie en inkjet zal hij het Xeikon Leadership Team aanvullen en versterken om het bedrijf als geheel een frisse kijk op de zaak te geven."