Volgens Xeikon kan het groeipotentieel van digitale productie vergroot worden door in te zetten op hybride lijnen. De fabrikant definieert hybride persen als labelpersen die twee of meer drukprocessen (digitaal en conventioneel) in-line met afwerkingseenheden (vernissen, steunkleurendruk, slitten, stansen en verschillende veredelingstechnieken) omvatten.

Deze hybride productiesystemen zijn bedoeld voor verwerkers met middelgrote tot grote oplages met ofwel beperkte variatie in het omzetten (stansen, snijden) en/of de noodzaak om conventioneel geproduceerde functies toe te voegen, zoals spotvernis, koudfolie.

Singlepass productieflow

"Denk aan grotere volumes met dezelfde kapvorm, full-colour opdrachten met een statisch veredelingselement. "Deze kunnen met een conventioneel proces effectiever worden geprint en vervolgens verrijkt met digitale full-colour bedrukking", stelt Filip Weymans, de vice president Marketing van Xeikon.

Xeikon lanceert nu een hybride oplossing op basis van zijn digitale pers (Cheetah, droge toner of Panther-serie, UV-inkjet), de recent ontwikkelde Label Converting Unit (LCU) en Xeikons X-800 digitale front-end. Deze hybride labeloplossing kan van substraat tot kant-en-klare labels in één singlepass productieflow realiseren. Op die manier worden een aantal productiestappen geëlimineerd wat volgens Xeikon zorgt voor een hogere productiviteit, minder verspilling en insteltijd. "Dit geeft de mogelijkheid om meer automatisering te bieden bij het combineren van productieruns om de efficiëntie te verhogen", zegt Weymans.

Volgens Xeikon kan het groeipotentieel van digitale productie vergroot worden door in te zetten op hybride lijnen. De fabrikant definieert hybride persen als labelpersen die twee of meer drukprocessen (digitaal en conventioneel) in-line met afwerkingseenheden (vernissen, steunkleurendruk, slitten, stansen en verschillende veredelingstechnieken) omvatten.Deze hybride productiesystemen zijn bedoeld voor verwerkers met middelgrote tot grote oplages met ofwel beperkte variatie in het omzetten (stansen, snijden) en/of de noodzaak om conventioneel geproduceerde functies toe te voegen, zoals spotvernis, koudfolie."Denk aan grotere volumes met dezelfde kapvorm, full-colour opdrachten met een statisch veredelingselement. "Deze kunnen met een conventioneel proces effectiever worden geprint en vervolgens verrijkt met digitale full-colour bedrukking", stelt Filip Weymans, de vice president Marketing van Xeikon.Xeikon lanceert nu een hybride oplossing op basis van zijn digitale pers (Cheetah, droge toner of Panther-serie, UV-inkjet), de recent ontwikkelde Label Converting Unit (LCU) en Xeikons X-800 digitale front-end. Deze hybride labeloplossing kan van substraat tot kant-en-klare labels in één singlepass productieflow realiseren. Op die manier worden een aantal productiestappen geëlimineerd wat volgens Xeikon zorgt voor een hogere productiviteit, minder verspilling en insteltijd. "Dit geeft de mogelijkheid om meer automatisering te bieden bij het combineren van productieruns om de efficiëntie te verhogen", zegt Weymans.