De Xeikon 9800, die op 26 februari nog op de Hunkeler Innovationdays 2015 gedemonstreerd werd, vervangt de Xeikon 8800 in het aanbod digitale productiepersen van Xeikon. De nieuwe pers krijgt er een plaats naast de modellen 8500 en 8600. De Xeikon 9800 die van de droge QA-CD toner gebruik maakt, haalt een snelheid tot 21,5 meter/minuut. Deze pers, die in één doorgang recto-verso 5/5 kan drukken, is dan ook de productiefste machine in het aanbod van Xeikon. Volgens de fabrikant zijn met deze nieuwe oplossing besparingen op de kostprijs van de verbruiksgoederen mogelijk. Xeikon verwacht dat het de eerste exemplaren in september 2015 kan leveren.

De Xeikon 9800 is bestemd voor de productie van documenten en handelsdrukwerk. De machine kan een ruime waaier niet-behandelde dragers bedrukken, waarvan het gramgewicht van 40 g/m² tot 300 g/m² kan variëren. De Xeikon QA-CD toner en het druksysteem van de pers maken een resolutie van 1200 x 3600 dpi met variabele puntdichtheid mogelijk. In combinatie met de mogelijkheden van de frontend Xeikon X-800 om variabele gegevens te verwerken, leent deze pers zich voor hoogwaardige toepassingen op het vlak van de direct marketing.

De QA-CD toner is beschikbaar in de kleuren CMYK, rood, groen, blauw, magenta extra en zwart superblack, en ook nog in wit en transparant (UV-weerkaatsend). Op aanvraag kunnen ook speciale kleuren geleverd worden.

De Xeikon 9800 wordt gedemonstreerd op het evenement Xeikon Café Packaging Innovations, dat van 10 tot 12 maart in de Antwerpse vestiging plaats vindt. Daar zal de machine leaflets drukken. Meteen ook de gelegenheid om de nieuwe Xeikon Leafleat Production Suite, die ook op de Hunkeler Innovationdays onthuld werd, te tonen.

De Xeikon 9800, die op 26 februari nog op de Hunkeler Innovationdays 2015 gedemonstreerd werd, vervangt de Xeikon 8800 in het aanbod digitale productiepersen van Xeikon. De nieuwe pers krijgt er een plaats naast de modellen 8500 en 8600. De Xeikon 9800 die van de droge QA-CD toner gebruik maakt, haalt een snelheid tot 21,5 meter/minuut. Deze pers, die in één doorgang recto-verso 5/5 kan drukken, is dan ook de productiefste machine in het aanbod van Xeikon. Volgens de fabrikant zijn met deze nieuwe oplossing besparingen op de kostprijs van de verbruiksgoederen mogelijk. Xeikon verwacht dat het de eerste exemplaren in september 2015 kan leveren.De Xeikon 9800 is bestemd voor de productie van documenten en handelsdrukwerk. De machine kan een ruime waaier niet-behandelde dragers bedrukken, waarvan het gramgewicht van 40 g/m² tot 300 g/m² kan variëren. De Xeikon QA-CD toner en het druksysteem van de pers maken een resolutie van 1200 x 3600 dpi met variabele puntdichtheid mogelijk. In combinatie met de mogelijkheden van de frontend Xeikon X-800 om variabele gegevens te verwerken, leent deze pers zich voor hoogwaardige toepassingen op het vlak van de direct marketing.De QA-CD toner is beschikbaar in de kleuren CMYK, rood, groen, blauw, magenta extra en zwart superblack, en ook nog in wit en transparant (UV-weerkaatsend). Op aanvraag kunnen ook speciale kleuren geleverd worden.De Xeikon 9800 wordt gedemonstreerd op het evenement Xeikon Café Packaging Innovations, dat van 10 tot 12 maart in de Antwerpse vestiging plaats vindt. Daar zal de machine leaflets drukken. Meteen ook de gelegenheid om de nieuwe Xeikon Leafleat Production Suite, die ook op de Hunkeler Innovationdays onthuld werd, te tonen.