De vlakbed stansmachine Xeikon FDU (Flatbed Die-cut Unit) werd ontwikkeld voor nearline afwerking bij verpakkingsdrukkers. Met de machine mikt Xeikon vooral op het stanswerk van digitaal verpakkingsdrukwerk.

De nieuwe machine die speciaal voor Xeikon werd ontwikkeld, kan werken met kleinere stansvormen die repeterend stansen op de kartonvellen die door de machine worden getrokken. Het bespaart de kost van de aanmaak van een grotere stansvorm. Er zitten ook geen nicks meer vast aan de gestanste doosjes hetgeen volgens Xeikon een waardepropositie is voor klanten die zich situeren in de farmaceutische en cosmetica industrie. Pregen, voor bijvoorbeeld brailleschrift, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De vlakbedstansmachine haalt een productie van 2000 vel per uur. Ze verwerkt vellen van 400 x 400 mm tot 530 x 1000 mm met een maximum stansvormformaat van 490 x 700 mm. De substraatdikte kan variëren van 160 tot 890 micron voor papier en karton. Microgolfkarton kan eveneens worden verwerkt.

De machine wordt op Drupa gedemonstreerd en is vanaf dan commercieel beschikbaar. Er loopt momenteel een field test met een Xeikon FDU vlakbedstansmachine. De verkoopprijs van dit nieuwe Xeikon product zou ongeveer 240.000 euro bedragen.

De vlakbed stansmachine Xeikon FDU (Flatbed Die-cut Unit) werd ontwikkeld voor nearline afwerking bij verpakkingsdrukkers. Met de machine mikt Xeikon vooral op het stanswerk van digitaal verpakkingsdrukwerk.De nieuwe machine die speciaal voor Xeikon werd ontwikkeld, kan werken met kleinere stansvormen die repeterend stansen op de kartonvellen die door de machine worden getrokken. Het bespaart de kost van de aanmaak van een grotere stansvorm. Er zitten ook geen nicks meer vast aan de gestanste doosjes hetgeen volgens Xeikon een waardepropositie is voor klanten die zich situeren in de farmaceutische en cosmetica industrie. Pregen, voor bijvoorbeeld brailleschrift, behoort eveneens tot de mogelijkheden.De vlakbedstansmachine haalt een productie van 2000 vel per uur. Ze verwerkt vellen van 400 x 400 mm tot 530 x 1000 mm met een maximum stansvormformaat van 490 x 700 mm. De substraatdikte kan variëren van 160 tot 890 micron voor papier en karton. Microgolfkarton kan eveneens worden verwerkt. De machine wordt op Drupa gedemonstreerd en is vanaf dan commercieel beschikbaar. Er loopt momenteel een field test met een Xeikon FDU vlakbedstansmachine. De verkoopprijs van dit nieuwe Xeikon product zou ongeveer 240.000 euro bedragen.