De oplossing is het resultaat van de samenwerking tussen de digitale label- en verpakkingsdrukkerij CS Labels uit Wolverhampton (VK) en Flint Group-dochter Xeikon.

De hindernissen waren groot vertelt Simon Smith, Managing Director van CS Labels. Maar Smith denkt dat we aan de vooravond staan van de groei van digitaal geproduceerde verpakkingen en hij wilde een oplossing kunnen aanbieden waarmee CS Labels zich kon onderscheiden van de concurrentie.

De machineconfiguratie voor de productie van tot 400 mm grote pouches in de drukkerij van CS Labels bestaat uit een Xeikon CX500 digitale tonerpers waarmee aan een snelheid van 30 meter/minuut in spiegelbeeld op de onderkant van 23 micron dikke PET-film wordt geprint. Daarna wordt met een GM UCoat machine een watergebaseerde lijm van fabrikant Michaelman Adhesive op het drukbeeld gecoat waarop vervolgens thermisch een lamineerfolie wordt aangebracht. De tot 520 mm brede beprinte rol wordt tot smallere rollen versneden en offline geconverteerd (driezijdig lassen en creëren van de sluiting) op een speciaal ontwikkelde pouchelijn voor de productie van kleine oplagen.

Simon Smith beschikt nu over een lijn voor de digitale productie van flexibele verpakkingen. "Het stelt ons in staat snel pouches in kleine oplagen te leveren waardoor die niet meer in China moeten besteld worden." Smith heeft wel nog heel wat wensen zoals het kunnen gebruiken van meer materialen met betere barrier-constructies. De opbouw en de samenstelling van de constructie van de pouches is namelijk afhankelijk van de inhoud die wordt verpakt.

Xeikon Cafe in Lier was een driedaags evenement met 30 partnerbedrijven, ongeveer 1000 unieke bezoekers uit 55 verschillende landen en met 40 verschillende toepassingen die live werden opgevoerd in de gebouwen van de Belgische persenfabrikant.

De oplossing is het resultaat van de samenwerking tussen de digitale label- en verpakkingsdrukkerij CS Labels uit Wolverhampton (VK) en Flint Group-dochter Xeikon.De hindernissen waren groot vertelt Simon Smith, Managing Director van CS Labels. Maar Smith denkt dat we aan de vooravond staan van de groei van digitaal geproduceerde verpakkingen en hij wilde een oplossing kunnen aanbieden waarmee CS Labels zich kon onderscheiden van de concurrentie.De machineconfiguratie voor de productie van tot 400 mm grote pouches in de drukkerij van CS Labels bestaat uit een Xeikon CX500 digitale tonerpers waarmee aan een snelheid van 30 meter/minuut in spiegelbeeld op de onderkant van 23 micron dikke PET-film wordt geprint. Daarna wordt met een GM UCoat machine een watergebaseerde lijm van fabrikant Michaelman Adhesive op het drukbeeld gecoat waarop vervolgens thermisch een lamineerfolie wordt aangebracht. De tot 520 mm brede beprinte rol wordt tot smallere rollen versneden en offline geconverteerd (driezijdig lassen en creëren van de sluiting) op een speciaal ontwikkelde pouchelijn voor de productie van kleine oplagen.Simon Smith beschikt nu over een lijn voor de digitale productie van flexibele verpakkingen. "Het stelt ons in staat snel pouches in kleine oplagen te leveren waardoor die niet meer in China moeten besteld worden." Smith heeft wel nog heel wat wensen zoals het kunnen gebruiken van meer materialen met betere barrier-constructies. De opbouw en de samenstelling van de constructie van de pouches is namelijk afhankelijk van de inhoud die wordt verpakt.Xeikon Cafe in Lier was een driedaags evenement met 30 partnerbedrijven, ongeveer 1000 unieke bezoekers uit 55 verschillende landen en met 40 verschillende toepassingen die live werden opgevoerd in de gebouwen van de Belgische persenfabrikant.