"Drukkers zijn voortdurend op zoek naar betere manieren om waarde toe te voegen aan de labels die ze voor hun klanten produceren. Ondertussen proberen merkeigenaren maximaal op te vallen in de winkelschappen met briljante ontwerpen die glanzen en sprankelen. Ze willen ook sneller en tegen lagere kosten op de markt komen", zegt Jeroen Van Bauwel, directeur Solution Design bij Xeikon.

"Dit nieuwe digitale metallisatieproces biedt onbeperkte mogelijkheden voor de productie van hoogwaardige, veredelde labels met Xeikons TITON-tonertechnologie. Metaaleffecten worden in één proces gecreëerd zonder dat er speciale aanpassingen aan het drukbestand nodig zijn."

In één doorgang

De oplossing wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe TITON-toners van Xeikon, die goed bestand zijn tegen hitte. Na het afdrukken van CMYK brengt de Xeikon TX500 digitale pers een speciale 'Transfer Toner' aan op de aangewezen metallisatiegebieden voordat de rol doorgaat naar de KURZ Digital Metal-module.

Het nieuwe digitale metallisatieproces kan worden gebruikt om zowel effen gebieden als zeer kleine details (in positief en negatief) toe te voegen in een resolutie van 1200 dpi, waar dan ook in het ontwerp. "Elk label kan anders zijn, waarbij variabele elementen in print en metallisatie bij elkaar passen", duidt Xeikon.

De nieuwe oplossing zal live te zien zijn op Labelexpo in de Automation Arena in hal 11, waar de Xeikon TX500-pers met nieuwe TITON-toners zal draaien in lijn met de KURZ Digital Metal-eenheid voor full colour printen en metalliseren in één doorgang.

"Drukkers zijn voortdurend op zoek naar betere manieren om waarde toe te voegen aan de labels die ze voor hun klanten produceren. Ondertussen proberen merkeigenaren maximaal op te vallen in de winkelschappen met briljante ontwerpen die glanzen en sprankelen. Ze willen ook sneller en tegen lagere kosten op de markt komen", zegt Jeroen Van Bauwel, directeur Solution Design bij Xeikon."Dit nieuwe digitale metallisatieproces biedt onbeperkte mogelijkheden voor de productie van hoogwaardige, veredelde labels met Xeikons TITON-tonertechnologie. Metaaleffecten worden in één proces gecreëerd zonder dat er speciale aanpassingen aan het drukbestand nodig zijn."De oplossing wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe TITON-toners van Xeikon, die goed bestand zijn tegen hitte. Na het afdrukken van CMYK brengt de Xeikon TX500 digitale pers een speciale 'Transfer Toner' aan op de aangewezen metallisatiegebieden voordat de rol doorgaat naar de KURZ Digital Metal-module.Het nieuwe digitale metallisatieproces kan worden gebruikt om zowel effen gebieden als zeer kleine details (in positief en negatief) toe te voegen in een resolutie van 1200 dpi, waar dan ook in het ontwerp. "Elk label kan anders zijn, waarbij variabele elementen in print en metallisatie bij elkaar passen", duidt Xeikon.De nieuwe oplossing zal live te zien zijn op Labelexpo in de Automation Arena in hal 11, waar de Xeikon TX500-pers met nieuwe TITON-toners zal draaien in lijn met de KURZ Digital Metal-eenheid voor full colour printen en metalliseren in één doorgang.