Voor alle duidelijkheid, Xeikon blijft ook de eigen Panther-inkjetlabelpersen voeren en verder ontwikkelen. Die werden in september tijdens Labelexpo Europe officieel gelanceerd. De twee machineplatformen, dat van Xeikon en Efi, zullen naast elkaar blijven bestaan maar binnen eenzelfde portfolio worden aangeboden.

EFI heeft een geïnstalleerde basis van ongeveer 220 digitale labelpersen waarvan de helft in de VS. In België staan 2 Jetrion-machines, in Nederland een zestal. Door de samenwerking wordt Xeikon op slag de grootste UV-inkjetspeler op de labelmarkt in Noord-Amerika. Tegelijkertijd verwerft het ook een stevige basis voor het realiseren van de eigen ambities op die markt, dit zowel met toner als met inkjet. Xeikon schat wereldwijd het gezamenlijk aantal klanten op 750.

Xeikon maakt deel uit van de Flint Group. Flint ging eertijds met Jetrion van start maar verkocht de activiteiten aan EFI omdat het niet het draagvlak bezat om de persen te vermarkten. Nu, na de acquisitie van Xeikon door Flint, is er een omgekeerde beweging. EFI wil af van de verkoop en service van zijn labelpersen om zich op andere dingen te kunnen focussen. Xeikon beschikt wereldwijd over meer dan 100 servicemedewerkers en neemt het servicepersoneel van EFI over.

Zowel EFi als Xeikon zullen de bouw van hun digitale inkjetlabelpersen aan hun bestaande externe partners blijven toevertrouwen. Xeikon heeft geen UV-inkt van EFI in zijn machines en blijft verder werken met de eigen Panther Cure-inkten. Er wordt nu een roadmap uitgetekend om te kijken hoe de machines naast elkaar kunnen gepositioneerd worden.

EFI heeft drie persen in zijn gamma: de instapmachines Jetrion 49100 met een printbreedte van 220 mm of 330 mm en het vlaggenschip Jetrion 4950LX met een printbreedte van 330 mm. Xeikon heeft de Panther PX3000 met een printbreedte van 330 mm en de Panther PX2000 met een printbreedte van 220 mm. De Jetrion 4950LE haalt een snelheid van 34 m/min (720 x 720 dpi) en 48 m/min (720 x 360 dpi). De Panther-serie van Xeikon haalt een productiesnelheid van 50 m/min (600 x 600 dpi). Alle machines zijn verkrijgbaar met tot 5 kleuren voor CMYK + optioneel wit. Beide merken blijven voor hun machines eigen afwerkings- en workflowoplossingen aanbieden.

Digitale labelpersen zijn geschikt voor het drukken van kleinere labeloplagen. Zowel toner- als inkjetpersen hebben hun eigen specifieke voordelen. Tonerlabelpersen zouden volgens Xeikon geschikt zijn voor oplages tot 3000 lopende meter, inkjetlabelpersen voor oplages tot 4000 lopende meter.

Op de foto de EFI Jetrion 4950LXe met lage migratie inkten op Labelexpo Europe in september.

Voor alle duidelijkheid, Xeikon blijft ook de eigen Panther-inkjetlabelpersen voeren en verder ontwikkelen. Die werden in september tijdens Labelexpo Europe officieel gelanceerd. De twee machineplatformen, dat van Xeikon en Efi, zullen naast elkaar blijven bestaan maar binnen eenzelfde portfolio worden aangeboden.EFI heeft een geïnstalleerde basis van ongeveer 220 digitale labelpersen waarvan de helft in de VS. In België staan 2 Jetrion-machines, in Nederland een zestal. Door de samenwerking wordt Xeikon op slag de grootste UV-inkjetspeler op de labelmarkt in Noord-Amerika. Tegelijkertijd verwerft het ook een stevige basis voor het realiseren van de eigen ambities op die markt, dit zowel met toner als met inkjet. Xeikon schat wereldwijd het gezamenlijk aantal klanten op 750.Xeikon maakt deel uit van de Flint Group. Flint ging eertijds met Jetrion van start maar verkocht de activiteiten aan EFI omdat het niet het draagvlak bezat om de persen te vermarkten. Nu, na de acquisitie van Xeikon door Flint, is er een omgekeerde beweging. EFI wil af van de verkoop en service van zijn labelpersen om zich op andere dingen te kunnen focussen. Xeikon beschikt wereldwijd over meer dan 100 servicemedewerkers en neemt het servicepersoneel van EFI over.Zowel EFi als Xeikon zullen de bouw van hun digitale inkjetlabelpersen aan hun bestaande externe partners blijven toevertrouwen. Xeikon heeft geen UV-inkt van EFI in zijn machines en blijft verder werken met de eigen Panther Cure-inkten. Er wordt nu een roadmap uitgetekend om te kijken hoe de machines naast elkaar kunnen gepositioneerd worden.EFI heeft drie persen in zijn gamma: de instapmachines Jetrion 49100 met een printbreedte van 220 mm of 330 mm en het vlaggenschip Jetrion 4950LX met een printbreedte van 330 mm. Xeikon heeft de Panther PX3000 met een printbreedte van 330 mm en de Panther PX2000 met een printbreedte van 220 mm. De Jetrion 4950LE haalt een snelheid van 34 m/min (720 x 720 dpi) en 48 m/min (720 x 360 dpi). De Panther-serie van Xeikon haalt een productiesnelheid van 50 m/min (600 x 600 dpi). Alle machines zijn verkrijgbaar met tot 5 kleuren voor CMYK + optioneel wit. Beide merken blijven voor hun machines eigen afwerkings- en workflowoplossingen aanbieden.Digitale labelpersen zijn geschikt voor het drukken van kleinere labeloplagen. Zowel toner- als inkjetpersen hebben hun eigen specifieke voordelen. Tonerlabelpersen zouden volgens Xeikon geschikt zijn voor oplages tot 3000 lopende meter, inkjetlabelpersen voor oplages tot 4000 lopende meter.Op de foto de EFI Jetrion 4950LXe met lage migratie inkten op Labelexpo Europe in september.