Van 11 tot 14 september 2023 vond de internationale vakbeurs Labelexpo Europe plaats in een broeierig Brussels Expo. Xeikon presenteerde er voor het eerst de LION LX3000 tonerpers. De nieuwe labelpers, gebouwd voor een baanbreedte van 330 mm , is een vijfkleurenpers voor droge toner. De pers haalt een snelheid van 42 m/min, wat 40 procent hoger is dan de huidige capaciteit van 30 m/min. De LION LX3000 kan zonder primer op een breed scala aan zelfklevende substraten printen met een resolutie van 1200 dpi.

Automatische kwaliteitscontrole

De Xeikon LX3000 is uitgerust met het innovatieve 'Cruise Control'-systeem van Xeikon, dat gebruik maakt van visietechnologie en artificiële intelligentie om de printproductie-instellingen voortdurend te monitoren en automatisch aan te passen. Cruise Control controleert, past aan en rapporteert vijf belangrijke instellingen om nauwkeurige kleurregistratie, densiteiten en consistentie met de ingestelde kleurreferentie te garanderen.

Als de kwaliteit niet voldoet aan de verwachtingen van de klant, wordt er automatisch een melding gegenereerd en naast de print afgedrukt. "Deze fysieke markering kan de nodige acties in de volgende stappen van de productieprocessen aansturen. Bovendien biedt het kwantitatieve gegevens voor het monitoren van de Overall Equipment Effectiveness (OEE), waardoor drukkers hun productieworkflows nog verder kunnen optimaliseren", aldus Xeikon.

Volgens Frank Jacobs, senior product manager, verbetert het nieuwe Cruise Control-systeem de efficiëntie en productiviteit van de pers waardoor verspilling wordt verminderd en operators zich kunnen concentreren op taken op een hoger niveau.

Toners met gerecycleerd PET

De LION is geconfigureerd met de nieuwe ECO-toners van Xeikon, die zijn geformuleerd met hoogwaardig gerecycleerd PET (+60%). Deze toners zijn vrij van fluor, Bisfenol A (BPA), TPO en minerale oliën en zijn 100 procent vegan.

Op Labelexpo werd aangekondigd dat de etikettendrukker Femalabel in het West-Vlaamse Wingene investeert in een LION LX3000 tonerpers. Femalabel is gespecialiseerd in de productie van zelfklevende etiketten en heeft verschillende druktechnieken in huis (flexo, offset en digitaal).

De LX3000 haalt een productiesnelheid van 42 meter per minuut.
Van 11 tot 14 september 2023 vond de internationale vakbeurs Labelexpo Europe plaats in een broeierig Brussels Expo. Xeikon presenteerde er voor het eerst de LION LX3000 tonerpers. De nieuwe labelpers, gebouwd voor een baanbreedte van 330 mm , is een vijfkleurenpers voor droge toner. De pers haalt een snelheid van 42 m/min, wat 40 procent hoger is dan de huidige capaciteit van 30 m/min. De LION LX3000 kan zonder primer op een breed scala aan zelfklevende substraten printen met een resolutie van 1200 dpi.De Xeikon LX3000 is uitgerust met het innovatieve 'Cruise Control'-systeem van Xeikon, dat gebruik maakt van visietechnologie en artificiële intelligentie om de printproductie-instellingen voortdurend te monitoren en automatisch aan te passen. Cruise Control controleert, past aan en rapporteert vijf belangrijke instellingen om nauwkeurige kleurregistratie, densiteiten en consistentie met de ingestelde kleurreferentie te garanderen.Als de kwaliteit niet voldoet aan de verwachtingen van de klant, wordt er automatisch een melding gegenereerd en naast de print afgedrukt. "Deze fysieke markering kan de nodige acties in de volgende stappen van de productieprocessen aansturen. Bovendien biedt het kwantitatieve gegevens voor het monitoren van de Overall Equipment Effectiveness (OEE), waardoor drukkers hun productieworkflows nog verder kunnen optimaliseren", aldus Xeikon.Volgens Frank Jacobs, senior product manager, verbetert het nieuwe Cruise Control-systeem de efficiëntie en productiviteit van de pers waardoor verspilling wordt verminderd en operators zich kunnen concentreren op taken op een hoger niveau.De LION is geconfigureerd met de nieuwe ECO-toners van Xeikon, die zijn geformuleerd met hoogwaardig gerecycleerd PET (+60%). Deze toners zijn vrij van fluor, Bisfenol A (BPA), TPO en minerale oliën en zijn 100 procent vegan.Op Labelexpo werd aangekondigd dat de etikettendrukker Femalabel in het West-Vlaamse Wingene investeert in een LION LX3000 tonerpers. Femalabel is gespecialiseerd in de productie van zelfklevende etiketten en heeft verschillende druktechnieken in huis (flexo, offset en digitaal).