Xeikon wil met Idera een betaalbare oplossing bieden voor de groeiende nood aan bedrukte golfkartonverpakkingen van steeds meer kleine en middelgrote e-businessbedrijven. Met het digitale printplatform zullen kleinere oplages in vele versies kunnen worden geproduceerd op zowel gecoat als niet-gecoat karton. Sébastien Stiebel die bij Xeikon verantwoordelijk is voor het segment van de kartonverpakkingen, zegt dat de tijd voor zo een platform rijp is en de firma 12 tot 24 maanden heeft om zich hierop voor te bereiden.

Het gaat om een single-pass inkjetsysteem. Xeikon dat deel uitmaakt van inktfabrikant Flint, gaat ook de watergebaseerde pigmentinkten voor Idera produceren. Het max. vellenformaat zal 1,6 x 2,8 meter bedragen. Als snelheid wordt 150 meter per minuut aangegeven. Idera zal worden aangedreven door de Xeikon X-800 workflow en gebruik maken van andere beproefde Xeikon-software zoals die voor kleurenmanagement. Voor het invoerapparaat en de stacker wordt samengewerkt met andere fabrikanten. Het Idera-platform zal vanaf september live worden gedemonstreerd aan geïnteresseerde verpakkingsdrukkers in het democentrum in Lier.

Xeikon presenteerde ook nog de nieuwe modulaire Catena-lijn voor het maken van flexoplaten. In zijn geheel gaat om een volledig geautomatiseerde plaatstraat, van belichting tot processing en naverwerking. Comform industrie 4.0 kan Catena met de cloud worden verbonden waardoor alle data ook vanop afstand toegankelijk zijn. Xeikon kondigde verder nog aan dat de nieuwe 508 mm brede tonerpers SX30000 vanaf het vierde kwartaal van 2020 beschikbaar zal zijn. De SX30000 is de eerste machine van het nieuwe Sirius-platform en vervangt de bestaande 8000- en 9000-serie. De pers haalt een snelheid van 30 meter per minuut en print recto-verso in één doorgang (een eigenschap van de Xeikon-machines) in vier of vijf kleuren.

Xeikon wil met Idera een betaalbare oplossing bieden voor de groeiende nood aan bedrukte golfkartonverpakkingen van steeds meer kleine en middelgrote e-businessbedrijven. Met het digitale printplatform zullen kleinere oplages in vele versies kunnen worden geproduceerd op zowel gecoat als niet-gecoat karton. Sébastien Stiebel die bij Xeikon verantwoordelijk is voor het segment van de kartonverpakkingen, zegt dat de tijd voor zo een platform rijp is en de firma 12 tot 24 maanden heeft om zich hierop voor te bereiden.Het gaat om een single-pass inkjetsysteem. Xeikon dat deel uitmaakt van inktfabrikant Flint, gaat ook de watergebaseerde pigmentinkten voor Idera produceren. Het max. vellenformaat zal 1,6 x 2,8 meter bedragen. Als snelheid wordt 150 meter per minuut aangegeven. Idera zal worden aangedreven door de Xeikon X-800 workflow en gebruik maken van andere beproefde Xeikon-software zoals die voor kleurenmanagement. Voor het invoerapparaat en de stacker wordt samengewerkt met andere fabrikanten. Het Idera-platform zal vanaf september live worden gedemonstreerd aan geïnteresseerde verpakkingsdrukkers in het democentrum in Lier.Xeikon presenteerde ook nog de nieuwe modulaire Catena-lijn voor het maken van flexoplaten. In zijn geheel gaat om een volledig geautomatiseerde plaatstraat, van belichting tot processing en naverwerking. Comform industrie 4.0 kan Catena met de cloud worden verbonden waardoor alle data ook vanop afstand toegankelijk zijn. Xeikon kondigde verder nog aan dat de nieuwe 508 mm brede tonerpers SX30000 vanaf het vierde kwartaal van 2020 beschikbaar zal zijn. De SX30000 is de eerste machine van het nieuwe Sirius-platform en vervangt de bestaande 8000- en 9000-serie. De pers haalt een snelheid van 30 meter per minuut en print recto-verso in één doorgang (een eigenschap van de Xeikon-machines) in vier of vijf kleuren.