Met een modulaire en schaalbare architectuur voorzien Xeikons label converting units volgens de producent in extra flexibiliteit, een verbinding met de cloud en volledige integratie. Nieuw aan de LCU's is dat er keuze is uit twee modellen. Enerzijds is er de Xeikon LCU350 met zijn nieuwe modulaire platform voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Anderzijds is er de LCU33-basisversie, een instapmodel voor kleinere bedrijven.

Configuraties op maat

"Een belangrijke troef van onze nieuwe Xeikon LCU-serie is dat klanten kunnen kiezen uit verschillende opties", zegt Jeroen Van Bauwel, director Product Management. "Zoals veel van onze digitale oplossingen hebben we ook de LCU-serie zo ontworpen dat de oplossing kan meegroeien met je bedrijfsbehoeften. Via onze Xeikon Solution Services (XSS) kun je configuraties op maat laten samenstellen. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Van basisvernis- tot automatische laserstansmogelijkheden en versies met een bredere baan tot 520 mm. De Xeikon LCU-serie werkt niet alleen in-line met Xeikons digitale Panther- en Cheetah-drukpersen maar is ook off-line te gebruiken."

Nieuwe generatie

Beschikbare procesautomatisering voor de LCU-serie maakt automatisch opwikkelen of automatisch wisselen van stansplaten mogelijk als optie. Automatisering van het doorsturen van jobinformatie kan ook: dankzij dataoverdracht naar andere units heeft de operator een transparant beeld van de status van de verschillende convertingstappen. De machine/machine- en mens/machine-interfaces van de Xeikon LCU's van de nieuwe generatie geven de operator inzicht in de voortgang van elke stap van de convertingprocessen. Van lamineren tot stansen, slitten, wikkelen, warmfoliedrukken en zeefdrukken: operators kunnen elk proces in de gaten houden. Het vernisstation wordt geleverd met een grotere vernisbreedte en een groter vernisregister. Upgraden naar spotlakken gaat gemakkelijk, volgens Xeikon.

Doorlooptijd verkorten

De standaardfunctionaliteit van de Xeikon LCU-serie kan uitgebreid worden met opties die de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen. Denk bijvoorbeeld aan extra flexostations om omsteltijden tussen verschillende vernissen te vermijden, geautomatiseerd laserstansen om stansplaatwissels te vermijden en de doorlooptijd te verkorten, automatische stansplaatwissels om de inrichttijd te beperken en stations voor warme foliedruk en zeefdruk om je aanbod aan toepassingen uit te breiden. Het stansen kan halfrotatief met snelheden van 80 m/min gebeuren of volledig rotatief met snelheden tot 130 m/min.

Digitalisering van drukwerkproductie

De Xeikon LCU-serie is een exponent van de digitalisering van drukwerkproductie. Zo is er de ingebouwde cloudconnectiviteit voor dataverzameling en service en onderhoud op afstand. De verzamelde data worden omgezet in informatie die operators helpt om beslissingen te nemen. Verder zijn er de machine-machine-interfaces op Xeikons Panther 2.0 UV-inkjetpersen en de Cheetah 2.0-drogetonerpersen. Ten slotte zijn er de mens-machine-interfaces die de operator extra autonomie geven.

De Xeikon LCU33 is een instapmodel voor kleinere bedrijven.
Met een modulaire en schaalbare architectuur voorzien Xeikons label converting units volgens de producent in extra flexibiliteit, een verbinding met de cloud en volledige integratie. Nieuw aan de LCU's is dat er keuze is uit twee modellen. Enerzijds is er de Xeikon LCU350 met zijn nieuwe modulaire platform voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Anderzijds is er de LCU33-basisversie, een instapmodel voor kleinere bedrijven."Een belangrijke troef van onze nieuwe Xeikon LCU-serie is dat klanten kunnen kiezen uit verschillende opties", zegt Jeroen Van Bauwel, director Product Management. "Zoals veel van onze digitale oplossingen hebben we ook de LCU-serie zo ontworpen dat de oplossing kan meegroeien met je bedrijfsbehoeften. Via onze Xeikon Solution Services (XSS) kun je configuraties op maat laten samenstellen. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden. Van basisvernis- tot automatische laserstansmogelijkheden en versies met een bredere baan tot 520 mm. De Xeikon LCU-serie werkt niet alleen in-line met Xeikons digitale Panther- en Cheetah-drukpersen maar is ook off-line te gebruiken."Beschikbare procesautomatisering voor de LCU-serie maakt automatisch opwikkelen of automatisch wisselen van stansplaten mogelijk als optie. Automatisering van het doorsturen van jobinformatie kan ook: dankzij dataoverdracht naar andere units heeft de operator een transparant beeld van de status van de verschillende convertingstappen. De machine/machine- en mens/machine-interfaces van de Xeikon LCU's van de nieuwe generatie geven de operator inzicht in de voortgang van elke stap van de convertingprocessen. Van lamineren tot stansen, slitten, wikkelen, warmfoliedrukken en zeefdrukken: operators kunnen elk proces in de gaten houden. Het vernisstation wordt geleverd met een grotere vernisbreedte en een groter vernisregister. Upgraden naar spotlakken gaat gemakkelijk, volgens Xeikon.De standaardfunctionaliteit van de Xeikon LCU-serie kan uitgebreid worden met opties die de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen. Denk bijvoorbeeld aan extra flexostations om omsteltijden tussen verschillende vernissen te vermijden, geautomatiseerd laserstansen om stansplaatwissels te vermijden en de doorlooptijd te verkorten, automatische stansplaatwissels om de inrichttijd te beperken en stations voor warme foliedruk en zeefdruk om je aanbod aan toepassingen uit te breiden. Het stansen kan halfrotatief met snelheden van 80 m/min gebeuren of volledig rotatief met snelheden tot 130 m/min.De Xeikon LCU-serie is een exponent van de digitalisering van drukwerkproductie. Zo is er de ingebouwde cloudconnectiviteit voor dataverzameling en service en onderhoud op afstand. De verzamelde data worden omgezet in informatie die operators helpt om beslissingen te nemen. Verder zijn er de machine-machine-interfaces op Xeikons Panther 2.0 UV-inkjetpersen en de Cheetah 2.0-drogetonerpersen. Ten slotte zijn er de mens-machine-interfaces die de operator extra autonomie geven.