Xeikon kondigt twee nieuwe labelpersen aan, de PX2200 en de PX3300 die de PX2000 en PX3000 vervangen. De persen die een breedte van 220 en 330 mm hebben, zijn beschikbaar met 4 of 5 printstations (CMYK + wit) en halen een snelheid van 50 m/min. De Xeikon PX2200 en PX3300 maken gebruik van de inkten UV PanthereCure waarmee hoogglanzende en krasbestendige etiketten vervaardigd kunnen worden. Die inkten zijn bestemd voor de serie Panther 2.0. Die omvat ook de Xeikon PX30000 met zes (CMYK + OV) en 8 (CMYK + OV + 2 witte inkten) printkoppen.

Verbinding met de cloud

Filip Weymans, vice president marketing, legt uit: "Snel kunnen reageren, is nu essentieel voor elk bedrijf en dat kan alleen maar door alle printprocessen te automatiseren. Een digitale omgeving creëren, vereist dat digitale gegevens verzameld worden. Die in real time geregistreerde gegevens leveren de informatie die de etikettenprinters nodig hebben om op basis van feiten beslissingen te nemen. De verbinding met de cloud en de interfaces - zowel tussen machine en machine als tussen machine en mens - van onze UV-inkjetpersen stellen etikettendrukkers in staat om een bijzonder hoog niveau van operationele uitmuntendheid te bereiken."

Hoogwaardige etiketten

Volgens Xeikon stelt de nieuwe serie Panther 2.0 etikettendrukkers ook in staat om hun gamma toepassingen uit te breiden. "Het nieuwe substraat van Xeikon is bijzonder stevig wat de invoering van een aantal nieuwe technische voorzieningen mogelijk maakt, zoals een nieuwe samenvoegingstafel, de detectie van de drukbaan en een gekoelde rol in de droogeenheid. Daardoor kunnen hoogwaardige etiketten op een groter gamma dragers gedrukt worden, met inbegrip van een clear-on-clear film die een opaak en hoogwaardig wit nodig heeft om het ontwerp tot zijn recht te laten komen. De twee persen kunnen met een vijfde printstation voor de witte inkt uitgerust worden en kunnen een ruim gamma zelfklevende media bedrukken, behalve de clear-on-clear ook gestreken papier, vinyl, PP, PE, PET en gemetalliseerde dragers", aldus Xeikon.

Digitale toepassingen

Filip Weymans besluit: "De UV-inkjetpersen van Xeikon kunnen aan alle behoeften van etikettendrukkers tegemoet komen. Daardoor wordt het mogelijk om een oude UV-flexopers te vervangen en de efficiëntie te verhogen. Of om concurrerend te worden op de markt van luxe-etiketten met middelgrote oplages. Of nog om de digitale toepassingen van vloeibare toners te verruimen. Of om de eerste investeringen te realiseren waarmee gelijk welke drukkerij toegang tot de markt van de digitale etiketten krijgt."

Xeikon kondigt twee nieuwe labelpersen aan, de PX2200 en de PX3300 die de PX2000 en PX3000 vervangen. De persen die een breedte van 220 en 330 mm hebben, zijn beschikbaar met 4 of 5 printstations (CMYK + wit) en halen een snelheid van 50 m/min. De Xeikon PX2200 en PX3300 maken gebruik van de inkten UV PanthereCure waarmee hoogglanzende en krasbestendige etiketten vervaardigd kunnen worden. Die inkten zijn bestemd voor de serie Panther 2.0. Die omvat ook de Xeikon PX30000 met zes (CMYK + OV) en 8 (CMYK + OV + 2 witte inkten) printkoppen.Filip Weymans, vice president marketing, legt uit: "Snel kunnen reageren, is nu essentieel voor elk bedrijf en dat kan alleen maar door alle printprocessen te automatiseren. Een digitale omgeving creëren, vereist dat digitale gegevens verzameld worden. Die in real time geregistreerde gegevens leveren de informatie die de etikettenprinters nodig hebben om op basis van feiten beslissingen te nemen. De verbinding met de cloud en de interfaces - zowel tussen machine en machine als tussen machine en mens - van onze UV-inkjetpersen stellen etikettendrukkers in staat om een bijzonder hoog niveau van operationele uitmuntendheid te bereiken."Volgens Xeikon stelt de nieuwe serie Panther 2.0 etikettendrukkers ook in staat om hun gamma toepassingen uit te breiden. "Het nieuwe substraat van Xeikon is bijzonder stevig wat de invoering van een aantal nieuwe technische voorzieningen mogelijk maakt, zoals een nieuwe samenvoegingstafel, de detectie van de drukbaan en een gekoelde rol in de droogeenheid. Daardoor kunnen hoogwaardige etiketten op een groter gamma dragers gedrukt worden, met inbegrip van een clear-on-clear film die een opaak en hoogwaardig wit nodig heeft om het ontwerp tot zijn recht te laten komen. De twee persen kunnen met een vijfde printstation voor de witte inkt uitgerust worden en kunnen een ruim gamma zelfklevende media bedrukken, behalve de clear-on-clear ook gestreken papier, vinyl, PP, PE, PET en gemetalliseerde dragers", aldus Xeikon.Filip Weymans besluit: "De UV-inkjetpersen van Xeikon kunnen aan alle behoeften van etikettendrukkers tegemoet komen. Daardoor wordt het mogelijk om een oude UV-flexopers te vervangen en de efficiëntie te verhogen. Of om concurrerend te worden op de markt van luxe-etiketten met middelgrote oplages. Of nog om de digitale toepassingen van vloeibare toners te verruimen. Of om de eerste investeringen te realiseren waarmee gelijk welke drukkerij toegang tot de markt van de digitale etiketten krijgt."