De nieuwe vijfkleurenpers pers is bedoeld voor de productie van zelfklevende etiketten, aan een snelheid van 30 m/min. De Xeikon Cheetah wordt tijdens Labelexpo Americas 2014 gedemonstreerd en zal in de loop van 2015 commercieel beschikbaar zijn.

De Xeikon Cheetah drukt op rollenbreedtes tot 330 mm aan een resolutie van 1.200 x 3.600 dpi. De droge toners voldoen aan de FDA-regels voor voedselcontact. De pers heeft standaard de kleuren CMYK + wit aan boord. Het vijfde station kan ook worden gebruikt voor het drukken van andere kleuren of veiligheidstoner.

Xeikon lanceert op Labelexpo Americas ook een SuperBlack toner die een densiteit oplevert tussen 2.2 en 2.4 (een normale zwarte toner haalt een densiteit van 1.8). SuperBlack is een steunkleur die op het vijfde kleurenstation kan worden gedrukt.

Xeikon introduceert ten slotte ook nog een compacte vernismodule waarmee UV- of watergebaseerde vernis langs één zijde van een groot aantal substraten kan worden aangebracht. De vernismodule werkt inline en aan de volle snelheid van de persen uit de Xeikon 3000-reeks. De persen kunnen worden uitgerust met een droger waarmee de vernis over het ganse beeld of de spotvernis kan worden gedroogd.

De nieuwe vijfkleurenpers pers is bedoeld voor de productie van zelfklevende etiketten, aan een snelheid van 30 m/min. De Xeikon Cheetah wordt tijdens Labelexpo Americas 2014 gedemonstreerd en zal in de loop van 2015 commercieel beschikbaar zijn.De Xeikon Cheetah drukt op rollenbreedtes tot 330 mm aan een resolutie van 1.200 x 3.600 dpi. De droge toners voldoen aan de FDA-regels voor voedselcontact. De pers heeft standaard de kleuren CMYK + wit aan boord. Het vijfde station kan ook worden gebruikt voor het drukken van andere kleuren of veiligheidstoner.Xeikon lanceert op Labelexpo Americas ook een SuperBlack toner die een densiteit oplevert tussen 2.2 en 2.4 (een normale zwarte toner haalt een densiteit van 1.8). SuperBlack is een steunkleur die op het vijfde kleurenstation kan worden gedrukt.Xeikon introduceert ten slotte ook nog een compacte vernismodule waarmee UV- of watergebaseerde vernis langs één zijde van een groot aantal substraten kan worden aangebracht. De vernismodule werkt inline en aan de volle snelheid van de persen uit de Xeikon 3000-reeks. De persen kunnen worden uitgerust met een droger waarmee de vernis over het ganse beeld of de spotvernis kan worden gedroogd.