Fusion was een technologiedemonstratie op de Xeikon 3300-labelpers. Een transparante folie werd voor de invoer in de druktoren, met een dekkend wit beprint door middel van een inkjetmodule. Xeikon-medewerkers hebben het over 'screen white', waarmee ze verwijzen naar de dekkende eigenschappen van zeefdrukwit.

Het printen met een inkjetmodule van de kleur wit is echter maar een van de mogelijke toepassingen. Er kunnen net zo goed modules in de Xeikon-productiestraat worden geplaatst voor het digitaal aanbrengen van vernis, 3D-vernis, coldfoil, hotfoil, enz. Het hele proces is digitaal gestuurd vermits toch alle gegevens voor deze 'technische kleuren' reeds in de datafile vervat zitten. Xeikon zet zich hiermee af tegen de hybride persen die mechanisch worden geregeld en een combinatie zijn van digitale en conventionele druk- en afwerkingstechnieken.

Voor de modules zal worden samengewerkt met andere gespecialiseerde fabrikanten. Productiestraten zullen op maat van de klant en voor specifieke toepassingen (bv. het printen van luxe-dranketiketten) kunnen worden geconfigureerd. Xeikon belooft in de loop van volgend jaar met dit soort van oplossingen op de markt te komen.

Fusion was een technologiedemonstratie op de Xeikon 3300-labelpers. Een transparante folie werd voor de invoer in de druktoren, met een dekkend wit beprint door middel van een inkjetmodule. Xeikon-medewerkers hebben het over 'screen white', waarmee ze verwijzen naar de dekkende eigenschappen van zeefdrukwit.Het printen met een inkjetmodule van de kleur wit is echter maar een van de mogelijke toepassingen. Er kunnen net zo goed modules in de Xeikon-productiestraat worden geplaatst voor het digitaal aanbrengen van vernis, 3D-vernis, coldfoil, hotfoil, enz. Het hele proces is digitaal gestuurd vermits toch alle gegevens voor deze 'technische kleuren' reeds in de datafile vervat zitten. Xeikon zet zich hiermee af tegen de hybride persen die mechanisch worden geregeld en een combinatie zijn van digitale en conventionele druk- en afwerkingstechnieken.Voor de modules zal worden samengewerkt met andere gespecialiseerde fabrikanten. Productiestraten zullen op maat van de klant en voor specifieke toepassingen (bv. het printen van luxe-dranketiketten) kunnen worden geconfigureerd. Xeikon belooft in de loop van volgend jaar met dit soort van oplossingen op de markt te komen.