De moderne fabriek in Ieper is een onderdeel van de Xeikon Group. In de fabriek worden de basysPrint belichters voor de commerciële en boekproductiemarkt, de Polaris plaatbelichters van Agfa voor de krantensector en de ThermoFlexX flexoplaatbelichters gebouwd.

Xeikon is niet enkel met zijn digitale persen actief op de markt van de labels en verpakkingen, maar dus ook met prepress uitrusting voor de conventionele productie van labels en verpakkingen in flexo en hoogdruk. De nieuwe ThermoFlexX 60 digitale flexoplaatbelichter met het formaat van 1067 x 1524 mm, bevat alle technologie van de sinds vorig jaar beschikbare grotere broer ThermoFlexX 80, inclusief dubbele belichtingsmodule. De belichtingsmodule wordt rechtstreeks in beweging gebracht door een lineaire motor. De belichter heeft een uitzonderlijke maximale resolutie van 5080 dpi, voor rasterwerk in 250 lpi. De machine selecteert afhankelijk van de job, de juiste resolutie (van 2100 tot 5080 dpi). Op een stand alone FlexTray-tafel kan in comfortabele omstandigheden offline een flexoplaat worden gelegd, waarna de tafel door de operator naar de ThermoFlexX wordt gereden en zich eenvoudig aan de belichter laat koppelen. Daarna volgt het automatisch laden en ontladen van de plaat.

De globale verpakkingsmarkt heeft goede vooruitzichten en de transitie van analoge naar digitale productieprocessen helpt hieraan mee. Xeikon Prepress wil met zijn ThermoFlexX-machines meeschrijven aan dit groeiscenario. Tijdens de internationale klantendag op 17 juni in de fabriek in Ieper, werd de samenwerking met Hybrid Software en andere partners nogmaals onder de aandacht gebracht.

Hybrid Software levert softwareoplossingen voor de verpakkings- en labelsector. Het bedrijf werd opgericht door Guido Van der Schueren en heeft heel wat medewerkers van het vroegere Artwork Systems in dienst. Hybrid Software lanceerde op de open dag de Cloudflow RIP als onderdeel van zijn Cloudflow softwaresuite. De RIP ondersteunt AM/FM rastertechnologie en object-gebaseerd rasteren. PACKZ is een ander onderdeel van de Cloudflow suite. Dit is een krachtige browser-gebaseerde native PDF editor. Die bevat Warp-functionaliteit voor het aanpassen (deformeren) van artwork van labels in functie van het object waarop het etiket zal komen te zitten. Het resultaat ervan kan onmiddellijk live in 3D worden beoordeeld.

Hybrid Software werd in 2007 in de VS opgericht, heeft 65 medewerkers in dienst en 500 klanten wereldwijd.

De moderne fabriek in Ieper is een onderdeel van de Xeikon Group. In de fabriek worden de basysPrint belichters voor de commerciële en boekproductiemarkt, de Polaris plaatbelichters van Agfa voor de krantensector en de ThermoFlexX flexoplaatbelichters gebouwd.Xeikon is niet enkel met zijn digitale persen actief op de markt van de labels en verpakkingen, maar dus ook met prepress uitrusting voor de conventionele productie van labels en verpakkingen in flexo en hoogdruk. De nieuwe ThermoFlexX 60 digitale flexoplaatbelichter met het formaat van 1067 x 1524 mm, bevat alle technologie van de sinds vorig jaar beschikbare grotere broer ThermoFlexX 80, inclusief dubbele belichtingsmodule. De belichtingsmodule wordt rechtstreeks in beweging gebracht door een lineaire motor. De belichter heeft een uitzonderlijke maximale resolutie van 5080 dpi, voor rasterwerk in 250 lpi. De machine selecteert afhankelijk van de job, de juiste resolutie (van 2100 tot 5080 dpi). Op een stand alone FlexTray-tafel kan in comfortabele omstandigheden offline een flexoplaat worden gelegd, waarna de tafel door de operator naar de ThermoFlexX wordt gereden en zich eenvoudig aan de belichter laat koppelen. Daarna volgt het automatisch laden en ontladen van de plaat.De globale verpakkingsmarkt heeft goede vooruitzichten en de transitie van analoge naar digitale productieprocessen helpt hieraan mee. Xeikon Prepress wil met zijn ThermoFlexX-machines meeschrijven aan dit groeiscenario. Tijdens de internationale klantendag op 17 juni in de fabriek in Ieper, werd de samenwerking met Hybrid Software en andere partners nogmaals onder de aandacht gebracht. Hybrid Software levert softwareoplossingen voor de verpakkings- en labelsector. Het bedrijf werd opgericht door Guido Van der Schueren en heeft heel wat medewerkers van het vroegere Artwork Systems in dienst. Hybrid Software lanceerde op de open dag de Cloudflow RIP als onderdeel van zijn Cloudflow softwaresuite. De RIP ondersteunt AM/FM rastertechnologie en object-gebaseerd rasteren. PACKZ is een ander onderdeel van de Cloudflow suite. Dit is een krachtige browser-gebaseerde native PDF editor. Die bevat Warp-functionaliteit voor het aanpassen (deformeren) van artwork van labels in functie van het object waarop het etiket zal komen te zitten. Het resultaat ervan kan onmiddellijk live in 3D worden beoordeeld.Hybrid Software werd in 2007 in de VS opgericht, heeft 65 medewerkers in dienst en 500 klanten wereldwijd.