Xeikon introduceert op Labelexpo in Brussel (van 11 tot 14 september 2023) de Cheetah 3.0-tonertechnologie. Deze nieuwe iteratie betekent volgens de printerbouwer "een belangrijke stap voorwaarts in duurzame productie".

Voedselveilige toner

Zo is er de nieuwe voedselveilige Xeikon ECO-toner met meer dan 60 procent hoogwaardig gerecycleerd PET. ECO-toner zal beschikbaar zijn voor de high-end persen in de CHEETAH-serie, de Xeikon CX300 en de Xeikon CX500. Met de nieuwe toner speelt de fabrikant in op de groeiende vraag naar duurzaamheid in de keten en het is een antwoord op de steeds strenger wordende regelgeving met betrekking tot verpakkingscomponenten en recycleerbaarheid. "Het gebruik van ECO-toner kan de CO2-voetafdruk van het printproces met tien procent verminderen en - belangrijker nog - het zal de kosten niet verhogen, in tegenstelling tot andere ecologische oplossingen", zegt Filip Weymans, vice president Marketing bij Xeikon.

Voor de Cheetah 3.0 CX-serie persen heeft Xeikon ook de optionele Quality Measurement Module (QMM) ontwikkeld. De QMM zorgt voor de kwaliteitsborging van de gedrukte output waarbij de densiteit en registratie gedurende de hele oplage worden gemonitord. "Door verspilling tegen te gaan en een hoge kwaliteit te garanderen, stelt de Xeikon QMM drukkers in staat om hun klanten op een meer kosteneffectieve manier perfecte labels te leveren", duidt Weymans.

Eco-prestaties bijhouden

Verder heeft Xeikon een nieuwe Sustainability Scorecard ontwikkeld om de naleving van verschillende regelgevingen aan te tonen en ook om merkeigenaren te helpen met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Het instrument geeft de koolstofvoetafdruk van elke Xeikon-pers weer, tot aan de individuele componenten van de verbruiksgoederen. De Sustainability Scorecard geeft een overzicht van parameters zoals voedselconformiteit, VOS-emissies, recycleerbaarheid en energieverbruik.

Europese première

Labelexpo Brussel wordt ook de Europese première van de nieuwe TITON-tonertechnologie van Xeikon. De toner is ontwikkeld voor op papier gebaseerde flexibele verpakkingstoepassingen zoals pouches en sachets. De eerste pers die ermee wordt gepresenteerd is de Xeikon TX-500 die in maximaal vijf kleuren drukt met een snelheid van 30 m/min en een resolutie van 1200 dpi. "ACM in Italië, een van de eerste bèta-sites die de nieuwe technologie installeerde, meldt een groeiende vraag naar kleine oplages papieren pouches, die het bedrijf via zijn online kanaal verkoopt", stelt Xeikon. Als volgende stap in de digitalisering van labelproductie zal de Xeikon TX-500-pers te zien zijn met een digitale veredelingsmodule van Kurz.

Xeikon introduceert op Labelexpo in Brussel (van 11 tot 14 september 2023) de Cheetah 3.0-tonertechnologie. Deze nieuwe iteratie betekent volgens de printerbouwer "een belangrijke stap voorwaarts in duurzame productie".Zo is er de nieuwe voedselveilige Xeikon ECO-toner met meer dan 60 procent hoogwaardig gerecycleerd PET. ECO-toner zal beschikbaar zijn voor de high-end persen in de CHEETAH-serie, de Xeikon CX300 en de Xeikon CX500. Met de nieuwe toner speelt de fabrikant in op de groeiende vraag naar duurzaamheid in de keten en het is een antwoord op de steeds strenger wordende regelgeving met betrekking tot verpakkingscomponenten en recycleerbaarheid. "Het gebruik van ECO-toner kan de CO2-voetafdruk van het printproces met tien procent verminderen en - belangrijker nog - het zal de kosten niet verhogen, in tegenstelling tot andere ecologische oplossingen", zegt Filip Weymans, vice president Marketing bij Xeikon.Voor de Cheetah 3.0 CX-serie persen heeft Xeikon ook de optionele Quality Measurement Module (QMM) ontwikkeld. De QMM zorgt voor de kwaliteitsborging van de gedrukte output waarbij de densiteit en registratie gedurende de hele oplage worden gemonitord. "Door verspilling tegen te gaan en een hoge kwaliteit te garanderen, stelt de Xeikon QMM drukkers in staat om hun klanten op een meer kosteneffectieve manier perfecte labels te leveren", duidt Weymans.Labelexpo Brussel wordt ook de Europese première van de nieuwe TITON-tonertechnologie van Xeikon. De toner is ontwikkeld voor op papier gebaseerde flexibele verpakkingstoepassingen zoals pouches en sachets. De eerste pers die ermee wordt gepresenteerd is de Xeikon TX-500 die in maximaal vijf kleuren drukt met een snelheid van 30 m/min en een resolutie van 1200 dpi. "ACM in Italië, een van de eerste bèta-sites die de nieuwe technologie installeerde, meldt een groeiende vraag naar kleine oplages papieren pouches, die het bedrijf via zijn online kanaal verkoopt", stelt Xeikon. Als volgende stap in de digitalisering van labelproductie zal de Xeikon TX-500-pers te zien zijn met een digitale veredelingsmodule van Kurz.