De 330 mm brede Xeikon CX3 is met 30 m/min de snelste machine in het aanbod van 6 labelpersen van Xeikon. De 516 mm brede Xeikon 3500 print bijvoorbeeld aan de snelheid van 19,2 m/min. De afbeelding van de Cheetah verdwijnt van de behuizing. De pers krijgt de vertrouwde rode kleur van de andere Xeikon-machines. De CX3 tonerpers heeft vijf kleuren aan boord en een resolutie van 1200 x 3600 dpi.

Eveneens verkrijgbaar vanaf Labelexpo voor de Xeikon-labelpersen, zijn de zogenaamde creatieve kleuren voor esthetische en luxe-effecten op labels. De eerste twee kleuren zijn de metaalkleuren MatteSilver en PalladiumSilver.

De nieuwe Xeikon 800 4.00 workflowversie is nu Mercury-gecertificeerd door Adobe en beschikt over de eveneens nieuwe Colorkey-optie. Dankzij die optie kunnen merkeigenaars een rapport krijgen over het verloop van de kleurkwaliteit tijdens de productie. De pers beschikt hiervoor over een inline spectraalfotometer. De Varilane 4.00 software-optie waarmee etiketten van verschillend formaat op één baan kunnen worden gecombineerd, is voortaan in de workflow geïntegreerd en dient niet meer offline te worden gebruikt.

Er zijn nu vijf pilootbedrijven waar de nieuwe Xeikon CX3-pers staat geïnstalleerd. Eén ervan is het Nederlandse Telrol uit Almere in Nederland.

Xeikon zal zijn grootste stand ooit op Labelexpo hebben. Er zullen twee productiestraten staan: een Xeikon CX3- en een 3300-lijn. Dagelijks zullen vijf verschillende demonstraties voor verschillende toepassingen worden gegeven.

Het printen van zelfklevende etiketten is een belangrijke activiteit voor Xeikon. Het claimt op het vlak van geïnstalleerde tonerpersen voor label- en verpakkingsdoeleinden, een markttaandeel van 17 %. De verkoop van persen bij deze Belgische fabrikant voor de label- en verpakkingsmarkt, stijgt met 27 % ten opzichte van 2014.

De 330 mm brede Xeikon CX3 is met 30 m/min de snelste machine in het aanbod van 6 labelpersen van Xeikon. De 516 mm brede Xeikon 3500 print bijvoorbeeld aan de snelheid van 19,2 m/min. De afbeelding van de Cheetah verdwijnt van de behuizing. De pers krijgt de vertrouwde rode kleur van de andere Xeikon-machines. De CX3 tonerpers heeft vijf kleuren aan boord en een resolutie van 1200 x 3600 dpi.Eveneens verkrijgbaar vanaf Labelexpo voor de Xeikon-labelpersen, zijn de zogenaamde creatieve kleuren voor esthetische en luxe-effecten op labels. De eerste twee kleuren zijn de metaalkleuren MatteSilver en PalladiumSilver.De nieuwe Xeikon 800 4.00 workflowversie is nu Mercury-gecertificeerd door Adobe en beschikt over de eveneens nieuwe Colorkey-optie. Dankzij die optie kunnen merkeigenaars een rapport krijgen over het verloop van de kleurkwaliteit tijdens de productie. De pers beschikt hiervoor over een inline spectraalfotometer. De Varilane 4.00 software-optie waarmee etiketten van verschillend formaat op één baan kunnen worden gecombineerd, is voortaan in de workflow geïntegreerd en dient niet meer offline te worden gebruikt.Er zijn nu vijf pilootbedrijven waar de nieuwe Xeikon CX3-pers staat geïnstalleerd. Eén ervan is het Nederlandse Telrol uit Almere in Nederland.Xeikon zal zijn grootste stand ooit op Labelexpo hebben. Er zullen twee productiestraten staan: een Xeikon CX3- en een 3300-lijn. Dagelijks zullen vijf verschillende demonstraties voor verschillende toepassingen worden gegeven.Het printen van zelfklevende etiketten is een belangrijke activiteit voor Xeikon. Het claimt op het vlak van geïnstalleerde tonerpersen voor label- en verpakkingsdoeleinden, een markttaandeel van 17 %. De verkoop van persen bij deze Belgische fabrikant voor de label- en verpakkingsmarkt, stijgt met 27 % ten opzichte van 2014.