De rotatieve digitale pers, die in samenwerking met het Japanse Miyakoshi werd gebouwd, komt tijdens Drupa in actie en zal halverwege 2017 klaar zijn voor installatie.

Wim Maes geeft het onmiddellijk toe: het is allemaal later klaar dan aanvankelijk gedacht - de eerste machine had vorig jaar al zijn veldtest moeten ondergaan bij het Franse TagG Informatique. Maar nu is het dan toch zover: Trillium One drukt op een baanbreedte van 500 mm bij een snelheid van 60 meter per minuut tweezijdig in full colour. Terwijl Xeikon zich op de ontwikkeling van de nieuwe tonertechnologie concentreerde (waarbij zich tonerkorrels van slechts 2 micron bevinden in een vloeibare drager), bouwde Miyakoshi het mechanische gedeelte van de twee druktorens tellende pers.

Trillium One moet gaan concurreren op de grafische markt voor direct marketing en catalogi, waar hoge eisen worden gesteld aan beeldkwaliteit en snelheid.

Die snelheid zal in de toekomst zeker nog "veel hoger" komen te liggen. Ook zal er later op meer en dikkere materialen kunnen worden gedrukt zodat ook andere markten binnen bereik komen.

Wim Maes staat sinds enkele maanden aan het roer bij de Digital Printing Solutions divisie van de Flint Group. Flint nam eind vorig jaar Xeikon over en legde daarmee het fundament voor dit nieuwe onderdeel. Maes stelt dat de divisie zich met aanvullende investeringen wil versterken en verbreden, maar wil desgevraagd niet bevestigen dat er gesprekken met Kodak zouden worden gevoerd over een mogelijke overname van het Prosper-platform en de Stream inkjettechnologie. Kodak wil die activiteiten afstoten.

De rotatieve digitale pers, die in samenwerking met het Japanse Miyakoshi werd gebouwd, komt tijdens Drupa in actie en zal halverwege 2017 klaar zijn voor installatie.Wim Maes geeft het onmiddellijk toe: het is allemaal later klaar dan aanvankelijk gedacht - de eerste machine had vorig jaar al zijn veldtest moeten ondergaan bij het Franse TagG Informatique. Maar nu is het dan toch zover: Trillium One drukt op een baanbreedte van 500 mm bij een snelheid van 60 meter per minuut tweezijdig in full colour. Terwijl Xeikon zich op de ontwikkeling van de nieuwe tonertechnologie concentreerde (waarbij zich tonerkorrels van slechts 2 micron bevinden in een vloeibare drager), bouwde Miyakoshi het mechanische gedeelte van de twee druktorens tellende pers.Trillium One moet gaan concurreren op de grafische markt voor direct marketing en catalogi, waar hoge eisen worden gesteld aan beeldkwaliteit en snelheid. Die snelheid zal in de toekomst zeker nog "veel hoger" komen te liggen. Ook zal er later op meer en dikkere materialen kunnen worden gedrukt zodat ook andere markten binnen bereik komen.Wim Maes staat sinds enkele maanden aan het roer bij de Digital Printing Solutions divisie van de Flint Group. Flint nam eind vorig jaar Xeikon over en legde daarmee het fundament voor dit nieuwe onderdeel. Maes stelt dat de divisie zich met aanvullende investeringen wil versterken en verbreden, maar wil desgevraagd niet bevestigen dat er gesprekken met Kodak zouden worden gevoerd over een mogelijke overname van het Prosper-platform en de Stream inkjettechnologie. Kodak wil die activiteiten afstoten.