"We kijken ernaar uit om drukkers te ontmoeten om te hebben over hoe ze hun activiteiten kunnen sturen en sneller nieuwe winstgevende markten kunnen betreden door onze innovatieve, zeer flexibele oplossingen te implementeren", zegt Dimitri Van Gaever, Market Segment director voor Graphic Arts.

Wall Deco Suite

Op de stand van Xeikon (B2-A20) zullen meer dan dertig digitale printvoorbeelden en producten te zien zijn die het hele spectrum van printen bestrijken. Dat gaat van marketingcommunicatie, speciale toepassingen en interieurdecoratie tot labels en point-of-sale-oplossingen. De nieuwste verse van Xeikons Wall Deco Suite zal er live printen op verschillende non-woven materialen van substraatpartners Ahlstrom en Lahnpaper. De end-to-end inline-oplossing bestaat uit een jumbo-afwikkelaar, een rolreinigingseenheid en de Xeikon CX500 digitale pers, gevolgd door een lakmodule op waterbasis, een snij- en afvalverwijderingseenheid en een behangopwikkelaar.

De CX500-tonerpers drukt in rotatiemodus met variabele herhalingslengtes, in een resolutie van 1200 dpi. Het energieverbruik van de pers is geoptimaliseerd en er wordt gebruik gemaakt van geurloze toners die geen schadelijke stoffen bevatten. De toners scoren volgens Xeikon ook op het vlak van lichtechtheid en voldoen aan verschillende industriële voorschriften.

Geautomatiseerde productie

In samenwerking met de Xeikon-klant Färggrossen, een van de grootste leveranciers van verf en behang in Zweden, zal de stand een nieuw interactief kioskconcept bevatten waarmee klanten behang kunnen kiezen, aanpassen, visualiseren en bestellen. Een muur is uitgevoerd met kunstbehang met een uniek 3D-klei-effect, ontworpen door de Zweedse klant belarteSTUDIO.

Xeikon schenkt veel aandacht aan wanddecoratie op FESPA. "Of het nu gaat om behangpapier of murals op ware grootte met individuele ontwerpen, patronen of foto's, de acceptatie van digitale technologie blijft groeien vanwege de eindeloze mogelijkheden om de status-quo radicaal te veranderen", stelt Dimitri Van Gaever. "Maar de missie van Xeikon gaat natuurlijk verder dan wanddecoratie. We willen klanten in al onze markten laten zien hoe ze uitdagingen kunnen overwinnen, hun reikwijdte kunnen uitbreiden en kunnen evolueren naar een volledig geautomatiseerde productie."

"We kijken ernaar uit om drukkers te ontmoeten om te hebben over hoe ze hun activiteiten kunnen sturen en sneller nieuwe winstgevende markten kunnen betreden door onze innovatieve, zeer flexibele oplossingen te implementeren", zegt Dimitri Van Gaever, Market Segment director voor Graphic Arts.Op de stand van Xeikon (B2-A20) zullen meer dan dertig digitale printvoorbeelden en producten te zien zijn die het hele spectrum van printen bestrijken. Dat gaat van marketingcommunicatie, speciale toepassingen en interieurdecoratie tot labels en point-of-sale-oplossingen. De nieuwste verse van Xeikons Wall Deco Suite zal er live printen op verschillende non-woven materialen van substraatpartners Ahlstrom en Lahnpaper. De end-to-end inline-oplossing bestaat uit een jumbo-afwikkelaar, een rolreinigingseenheid en de Xeikon CX500 digitale pers, gevolgd door een lakmodule op waterbasis, een snij- en afvalverwijderingseenheid en een behangopwikkelaar.De CX500-tonerpers drukt in rotatiemodus met variabele herhalingslengtes, in een resolutie van 1200 dpi. Het energieverbruik van de pers is geoptimaliseerd en er wordt gebruik gemaakt van geurloze toners die geen schadelijke stoffen bevatten. De toners scoren volgens Xeikon ook op het vlak van lichtechtheid en voldoen aan verschillende industriële voorschriften.In samenwerking met de Xeikon-klant Färggrossen, een van de grootste leveranciers van verf en behang in Zweden, zal de stand een nieuw interactief kioskconcept bevatten waarmee klanten behang kunnen kiezen, aanpassen, visualiseren en bestellen. Een muur is uitgevoerd met kunstbehang met een uniek 3D-klei-effect, ontworpen door de Zweedse klant belarteSTUDIO.Xeikon schenkt veel aandacht aan wanddecoratie op FESPA. "Of het nu gaat om behangpapier of murals op ware grootte met individuele ontwerpen, patronen of foto's, de acceptatie van digitale technologie blijft groeien vanwege de eindeloze mogelijkheden om de status-quo radicaal te veranderen", stelt Dimitri Van Gaever. "Maar de missie van Xeikon gaat natuurlijk verder dan wanddecoratie. We willen klanten in al onze markten laten zien hoe ze uitdagingen kunnen overwinnen, hun reikwijdte kunnen uitbreiden en kunnen evolueren naar een volledig geautomatiseerde productie."