Trillium werd voor de eerste keer op Drupa 2012 als een project in ontwikkeling, op de internationale bühne van de grafische industrie aangekondigd. Xeikon deed dat met een meterslange afbeelding van een imaginaire Trillium op een achterwand van zijn stand en een fysieke unit achter het gordijn.

Tijdens een persmoment voor Drupa 2016 werd de Trillium gedemonstreerd in het hoofdkwartier in Lier. Xeikon leek op goede weg, maar wij waren niet overtuigd van de outputkwaliteit. Er was duidelijk nog werk aan de winkel. Op Drupa 2016 was onze medewerker Jan Vroegop wel te spreken over het printresultaat op hoog glanzend papier dat hij te zien kreeg. De vraag rees echter of de Trillium wel geschikt zou zijn voor het printen op om het even welk papier en of met de pers de gewenste printstabiliteit kon worden gewaarborgd. Wim Maes, de toenmalige baas van Xeikon, wilde de Trillium namelijk gaan inzetten als speerpunt voor document gebaseerde toepassingen. De laatste tijd was het zeer stil rond Trillium wat deed vermoeden dat de stekker uit het project zou worden getrokken. Dat is op 13 oktober ook officieel gebeurd.

Eerder stopte ook Canon met zijn vloeibare toner Infiniti-pers voor verpakkingsdruk. Zowel het platform van Xeikon als Canon was gebaseerd op de vloeibare tonertechnologie van de Japanse fabrikant Miyakoshi. Deze fabrikant was met vloeibare toner printsystemen weliswaar nog aanwezig op Drupa 2016, maar met deze printsystemen niet meer present op Labelexpo Europe van september laatstleden. Bij Miyakoshi is het overigens Aziatisch stil over de verkopen van en succesvolle toepassingen met hun vloeibare tonerpersen.

In schril contrast hiermee staan de successen van HP Indigo wiens persen alleen maar zijn gebaseerd op de vloeibare tonertechnologie.

Xeikon heeft met zijn droge toner rotatiepersen een sterke positie verworven in de zelfklevende labelsector en voegde op Labelexpo Europe nog de 52 cm brede Xeikon CX500 aan zijn labelpersenprogramma toe. Tegelijktijd werden twee inkjet labelpersen gelanceerd, waarmee Xeikon naast droge toner resoluut kiest voor inkjet en bij deze een eind maakt aan de ontwikkelingen met vloeibare toner.

Trillium werd voor de eerste keer op Drupa 2012 als een project in ontwikkeling, op de internationale bühne van de grafische industrie aangekondigd. Xeikon deed dat met een meterslange afbeelding van een imaginaire Trillium op een achterwand van zijn stand en een fysieke unit achter het gordijn.Tijdens een persmoment voor Drupa 2016 werd de Trillium gedemonstreerd in het hoofdkwartier in Lier. Xeikon leek op goede weg, maar wij waren niet overtuigd van de outputkwaliteit. Er was duidelijk nog werk aan de winkel. Op Drupa 2016 was onze medewerker Jan Vroegop wel te spreken over het printresultaat op hoog glanzend papier dat hij te zien kreeg. De vraag rees echter of de Trillium wel geschikt zou zijn voor het printen op om het even welk papier en of met de pers de gewenste printstabiliteit kon worden gewaarborgd. Wim Maes, de toenmalige baas van Xeikon, wilde de Trillium namelijk gaan inzetten als speerpunt voor document gebaseerde toepassingen. De laatste tijd was het zeer stil rond Trillium wat deed vermoeden dat de stekker uit het project zou worden getrokken. Dat is op 13 oktober ook officieel gebeurd.Eerder stopte ook Canon met zijn vloeibare toner Infiniti-pers voor verpakkingsdruk. Zowel het platform van Xeikon als Canon was gebaseerd op de vloeibare tonertechnologie van de Japanse fabrikant Miyakoshi. Deze fabrikant was met vloeibare toner printsystemen weliswaar nog aanwezig op Drupa 2016, maar met deze printsystemen niet meer present op Labelexpo Europe van september laatstleden. Bij Miyakoshi is het overigens Aziatisch stil over de verkopen van en succesvolle toepassingen met hun vloeibare tonerpersen.In schril contrast hiermee staan de successen van HP Indigo wiens persen alleen maar zijn gebaseerd op de vloeibare tonertechnologie.Xeikon heeft met zijn droge toner rotatiepersen een sterke positie verworven in de zelfklevende labelsector en voegde op Labelexpo Europe nog de 52 cm brede Xeikon CX500 aan zijn labelpersenprogramma toe. Tegelijktijd werden twee inkjet labelpersen gelanceerd, waarmee Xeikon naast droge toner resoluut kiest voor inkjet en bij deze een eind maakt aan de ontwikkelingen met vloeibare toner.