Over 2012 boekte Xeikon een omzet van 130,2 miljoen €, een cijfer dat haast identiek is aan dat over 2011 (129,8 miljoen €). De winstcijfers daarentegen laten een meer uitgesproken stijging zien: het exploitatieresultaat van het bedrijf (EBITDA) is met 5% gestegen tot 32 miljoen €, terwijl de winst gestegen is van 7 miljoen € in 2011 tot 9 miljoen € in 2012.

De resultaten verschillen echter volgens de activiteitsgebieden: terwijl de omzet op het vlak van de prepress-oplossingen met 7% daalde, ging de afdeling digitale druk er met 3% op vooruit. Een vergelijkbare tegenstelling merken we tussen de machineverkoop enerzijds (+ 5%) en de dienstverlening en de verkoop van verbruiksgoederen anderzijds (- 3,4%). Volgens het bedrijf is die laatste daling tot op enkele grote Noord-Amerikaanse klanten terug te voeren.

Die goede resultaten houden volgens Xeikon verband met de goede resultaten op de drupa, waar er voor 23 miljoen € bestellingen genoteerd werden, ofwel 40% van de machineverkoop die in 2011 gerealiseerd werd.

Xeikon, dat in januari toegaf 'eerste gesprekken' met een kandidaat overnemer gevoerd te hebben, gaf geen nieuwe informatie meer vrij over een eventuele overname.

Over 2012 boekte Xeikon een omzet van 130,2 miljoen €, een cijfer dat haast identiek is aan dat over 2011 (129,8 miljoen €). De winstcijfers daarentegen laten een meer uitgesproken stijging zien: het exploitatieresultaat van het bedrijf (EBITDA) is met 5% gestegen tot 32 miljoen €, terwijl de winst gestegen is van 7 miljoen € in 2011 tot 9 miljoen € in 2012.De resultaten verschillen echter volgens de activiteitsgebieden: terwijl de omzet op het vlak van de prepress-oplossingen met 7% daalde, ging de afdeling digitale druk er met 3% op vooruit. Een vergelijkbare tegenstelling merken we tussen de machineverkoop enerzijds (+ 5%) en de dienstverlening en de verkoop van verbruiksgoederen anderzijds (- 3,4%). Volgens het bedrijf is die laatste daling tot op enkele grote Noord-Amerikaanse klanten terug te voeren. Die goede resultaten houden volgens Xeikon verband met de goede resultaten op de drupa, waar er voor 23 miljoen € bestellingen genoteerd werden, ofwel 40% van de machineverkoop die in 2011 gerealiseerd werd. Xeikon, dat in januari toegaf 'eerste gesprekken' met een kandidaat overnemer gevoerd te hebben, gaf geen nieuwe informatie meer vrij over een eventuele overname.