Het ontslag van Jacobson en de vervanging van de volledige raad van bestuur, komt er omdat twee van de drie grote aandeelhouders, de miljardairs Carl Icahn en Darwin Deason, erin zijn geslaagd langs gerechtelijke weg de megatransactie waardoor Fujifilm een belang van 50,1 procent in de onderneming verwerft, te blokkeren.

Deason beschuldigde Jacobson ervan de deal met Fujifilm door te drukken om zijn eigen baan te redden. Jacobson werd er voor het afsluiten van de overeenkomst door een Xerox-directeur in een brief van beschuldigd buiten de raad van bestuur in het geheim met Fujifilm te hebben onderhandeld. De raad van bestuur zou ontgoocheld zijn geweest over zijn prestaties en was op zoek naar een buitenstaander om hem te vervangen. De rechter in deze zaak omschreef Jacobson als "hopeloos in het conflict". Fujifilm kan tegen de uitspraak in beroep gaan door te argumenteren dat de mening van alle aandeelhouders van Xerox moet worden gehoord.

Icahn en Deason bezitten samen 15 procent van Xerox en streven een hogere waardering van hun aandelenpakket na. De nieuwe raad van bestuur, waarvoor zij hun eigen mensen willen voordragen, zal moeten kijken naar alle alternatieven voor de overeenkomst met Fujifilm. Fujifilm van zijn kant is van oordeel dat de meerderheidsparticipatie al hoog genoeg gewaardeerd is.

Het ontslag van Jacobson en de vervanging van de volledige raad van bestuur, komt er omdat twee van de drie grote aandeelhouders, de miljardairs Carl Icahn en Darwin Deason, erin zijn geslaagd langs gerechtelijke weg de megatransactie waardoor Fujifilm een belang van 50,1 procent in de onderneming verwerft, te blokkeren.Deason beschuldigde Jacobson ervan de deal met Fujifilm door te drukken om zijn eigen baan te redden. Jacobson werd er voor het afsluiten van de overeenkomst door een Xerox-directeur in een brief van beschuldigd buiten de raad van bestuur in het geheim met Fujifilm te hebben onderhandeld. De raad van bestuur zou ontgoocheld zijn geweest over zijn prestaties en was op zoek naar een buitenstaander om hem te vervangen. De rechter in deze zaak omschreef Jacobson als "hopeloos in het conflict". Fujifilm kan tegen de uitspraak in beroep gaan door te argumenteren dat de mening van alle aandeelhouders van Xerox moet worden gehoord.Icahn en Deason bezitten samen 15 procent van Xerox en streven een hogere waardering van hun aandelenpakket na. De nieuwe raad van bestuur, waarvoor zij hun eigen mensen willen voordragen, zal moeten kijken naar alle alternatieven voor de overeenkomst met Fujifilm. Fujifilm van zijn kant is van oordeel dat de meerderheidsparticipatie al hoog genoeg gewaardeerd is.