Het nieuwe topmodel iGen 150 print, zoals uit de machinenaam valt af te leiden, 150 A4-pagina's per minuut. Dat is 25 % meer dan met de iGen4. Een mooie productiestijging die aangeeft dat electrofotografie misschien nog niet het einde van zijn mogelijkheden heeft bereikt.

De CiPress 325 is het kleinere broertje van de CiPress 500 die vorig jaar werd gelanceerd. Er wordt gebruikt gemaakt van de zogenaamde waterloze inkjettechnolgie, waarbij een "vaste" inkt vloeibaar wordt gemaakt door verwarming. De snelheid van het nieuwe printsysteem is 100 m/min. tegenover 150 m/min. voor het grotere model.

Verder gaven de Xerox-verantwoordelijken tijdens de persconferentie halvelings toe dat ze de trein van de inkjet hebben gemist. "Inkjet is een technologie in uitbreiding, terwijl digitaal drukwerk op zich nog maar 2 procent uitmaakt van het totale volume drukwerk. We bevinden ons dus nog maar in de eerste minuten van de match," verklaarde Jeff Jacobson, de president van Xerox Global Graphic Communication. Woorden die door CEO Ursula Burns werden beaamd: "De wedstrijd is verre van gespeeld."

We vernamen nog bij Impika dat Xerox de zeer snelle inkjetpersen van deze Franse fabrikant technisch gaat ondersteunen in verschillende landen waaronder Duitsland. Dat voedt het vermoeden dat de Amerikaanse gigant ook deze printsystemen zal gaan verkopen vermits Impika niet beschikt over een eigen distributienetwerk. De Impika-printsystemen zijn vooral bedoeld voor transactionele toepassingen, DM, en het printen van boeken en krantachtige producten.

Het nieuwe topmodel iGen 150 print, zoals uit de machinenaam valt af te leiden, 150 A4-pagina's per minuut. Dat is 25 % meer dan met de iGen4. Een mooie productiestijging die aangeeft dat electrofotografie misschien nog niet het einde van zijn mogelijkheden heeft bereikt.De CiPress 325 is het kleinere broertje van de CiPress 500 die vorig jaar werd gelanceerd. Er wordt gebruikt gemaakt van de zogenaamde waterloze inkjettechnolgie, waarbij een "vaste" inkt vloeibaar wordt gemaakt door verwarming. De snelheid van het nieuwe printsysteem is 100 m/min. tegenover 150 m/min. voor het grotere model.Verder gaven de Xerox-verantwoordelijken tijdens de persconferentie halvelings toe dat ze de trein van de inkjet hebben gemist. "Inkjet is een technologie in uitbreiding, terwijl digitaal drukwerk op zich nog maar 2 procent uitmaakt van het totale volume drukwerk. We bevinden ons dus nog maar in de eerste minuten van de match," verklaarde Jeff Jacobson, de president van Xerox Global Graphic Communication. Woorden die door CEO Ursula Burns werden beaamd: "De wedstrijd is verre van gespeeld."We vernamen nog bij Impika dat Xerox de zeer snelle inkjetpersen van deze Franse fabrikant technisch gaat ondersteunen in verschillende landen waaronder Duitsland. Dat voedt het vermoeden dat de Amerikaanse gigant ook deze printsystemen zal gaan verkopen vermits Impika niet beschikt over een eigen distributienetwerk. De Impika-printsystemen zijn vooral bedoeld voor transactionele toepassingen, DM, en het printen van boeken en krantachtige producten.