De Direct to Object Printer van Xerox biedt mogelijkheden voor on-demand personalisatie van driedimensionale objecten, verpakkingen, enz. De drop-on-demand printkoppen kunnen inkt spuiten op objecten zo klein als flessendoppen of zo groot als rugbyhelmen. De printer kan kunststof, metaal, keramiek en glas rechtstreeks bedrukken aan resoluties van 300 tot 1.200 dpi. Het apparaat kan 30 objecten per uur bedrukken en de productiecapaciteit opschalen.

Volgens de fabrikant kan met de meeste inkten worden gespoten, maar omwille van de duurzaamheid zullen dat dikwijls UV-inkten zijn. Tot 10 kleuren en coatings worden ondersteund. Het toestel meet 1 x 1 x 2,3 m, het beeldoppervlak bedraagt 71 x 330 mm.

De Direct to Object Printer heeft een flexibele architectuur en kan worden gecombineerd met lopende banden, aldus Xerox.

De Direct to Object Printer was in een proefopstelling te zien op Drupa.

De Direct to Object Printer van Xerox biedt mogelijkheden voor on-demand personalisatie van driedimensionale objecten, verpakkingen, enz. De drop-on-demand printkoppen kunnen inkt spuiten op objecten zo klein als flessendoppen of zo groot als rugbyhelmen. De printer kan kunststof, metaal, keramiek en glas rechtstreeks bedrukken aan resoluties van 300 tot 1.200 dpi. Het apparaat kan 30 objecten per uur bedrukken en de productiecapaciteit opschalen.Volgens de fabrikant kan met de meeste inkten worden gespoten, maar omwille van de duurzaamheid zullen dat dikwijls UV-inkten zijn. Tot 10 kleuren en coatings worden ondersteund. Het toestel meet 1 x 1 x 2,3 m, het beeldoppervlak bedraagt 71 x 330 mm.De Direct to Object Printer heeft een flexibele architectuur en kan worden gecombineerd met lopende banden, aldus Xerox.De Direct to Object Printer was in een proefopstelling te zien op Drupa.