Xerox heeft de Versant 2100, de nieuwe vierkleuren digitale tonerprinter die al sinds 15 juli besteld kon worden, officieel aan de Belgische en Luxemburgse markt voorgesteld. Vertegenwoordigers van reproductiecentra, huisdrukkerijen en de grafische wereld woonden de demonstraties met de Versant 2100 in de vestiging van Xerox in Zaventem bij. De nieuwe printer die een snelheid van 100 pagina's/minuut haalt, vervangt de DC8080 en neemt een plaats in tussen de printers J75 en Color80/100.

De automatiseringsfuncties van de printer maken het mogelijk om geïndividualiseerde communicatie in kleur te creëren, zoals documenten, brochures of foto's. De printer kan bovendien erg uiteenlopende dragers bedrukken met gramgewichten van 52 tot 350 g/m², zoals linnen doek, polyester, magnetisch vinyl en andere speciale dragers. De machine is ook uitgerust met een automatische kleurencontrole en creëert beeldprofielen volgens de substraten.

De Versant 2100 heeft een ultra-HD resolutie zodat beelden, grafieken, teksten en verloopkleuren heel precies weergegeven worden. Voor de toepassingen is een resolutie van 1200 x 1200 dpi mogelijk met tot 10 bit diepte.

In de Versant 2100 is een print engine ingebouwd die FujiXerox ontworpen heeft. Xerox maakt ook gebruik van een nieuwe matte EA-toner (Emulsion Aggregation). Voor de RIP (kleurenserver) worden drie opties aangeboden: de FreeFlow Print Server, die de Versant met de andere toestellen in het aanbod van Xerox verbindt, en twee oplossingen op basis van de RIP Fiery. De Versant 2100 is voorzien van vier papierladen en kan met afwerkmogelijkheden uitgerust worden.

Er zijn in België al vijf exemplaren van de Versant 2100 verkocht, waarvan een aan de Stichting Koningin Fabiola, via de concessiehouder Document Solution Wallonië. Die laatste maakt deel van de zeven Xerox-concessies voor België en Luxemburg, met onder andere de Vlaamse concessiehouders Xerox Alpha Center (Sint-Niklaas) , Office Solution (Mechelen), OffiTech (Antwerpen) en KAL (Diepenbeek).

Xerox heeft de Versant 2100, de nieuwe vierkleuren digitale tonerprinter die al sinds 15 juli besteld kon worden, officieel aan de Belgische en Luxemburgse markt voorgesteld. Vertegenwoordigers van reproductiecentra, huisdrukkerijen en de grafische wereld woonden de demonstraties met de Versant 2100 in de vestiging van Xerox in Zaventem bij. De nieuwe printer die een snelheid van 100 pagina's/minuut haalt, vervangt de DC8080 en neemt een plaats in tussen de printers J75 en Color80/100.De automatiseringsfuncties van de printer maken het mogelijk om geïndividualiseerde communicatie in kleur te creëren, zoals documenten, brochures of foto's. De printer kan bovendien erg uiteenlopende dragers bedrukken met gramgewichten van 52 tot 350 g/m², zoals linnen doek, polyester, magnetisch vinyl en andere speciale dragers. De machine is ook uitgerust met een automatische kleurencontrole en creëert beeldprofielen volgens de substraten.De Versant 2100 heeft een ultra-HD resolutie zodat beelden, grafieken, teksten en verloopkleuren heel precies weergegeven worden. Voor de toepassingen is een resolutie van 1200 x 1200 dpi mogelijk met tot 10 bit diepte. In de Versant 2100 is een print engine ingebouwd die FujiXerox ontworpen heeft. Xerox maakt ook gebruik van een nieuwe matte EA-toner (Emulsion Aggregation). Voor de RIP (kleurenserver) worden drie opties aangeboden: de FreeFlow Print Server, die de Versant met de andere toestellen in het aanbod van Xerox verbindt, en twee oplossingen op basis van de RIP Fiery. De Versant 2100 is voorzien van vier papierladen en kan met afwerkmogelijkheden uitgerust worden.Er zijn in België al vijf exemplaren van de Versant 2100 verkocht, waarvan een aan de Stichting Koningin Fabiola, via de concessiehouder Document Solution Wallonië. Die laatste maakt deel van de zeven Xerox-concessies voor België en Luxemburg, met onder andere de Vlaamse concessiehouders Xerox Alpha Center (Sint-Niklaas) , Office Solution (Mechelen), OffiTech (Antwerpen) en KAL (Diepenbeek).