Xerox dat sinds 2011 al de producten van Impika in Europa distribueerde, heeft alle aandelen van het bedrijf overgenomen. Het overnamebedrag werd niet meegedeeld. Het Amerikaanse bedrijf werkt op die manier in één keer de vertraging weg die het de voorbije jaren op zijn concurrenten in de sector van de ultrasnelle inkjet opgelopen had. Het gamma CiPress van Xerox, dat op een 'waterloze' inkjettechnologie gebaseerd is (in feite een 'vaste' inkt die door verwarming vloeibaar wordt), kan immers niet sneller dan 150 m/min. De rotatiepers iPrint eXtreme van Impika, die vorig jaar op drupa voorgesteld werd, haalt daarentegen een snelheid van 375 m/min. Door de baanbreedte van 711 mm betekent dat ongeveer 200.000 A4-kleurenpagina's per uur. Daarmee is die machine de snelste inkjetpers op de markt.

"De inkjet houdt de belofte in van hoge snelheden, grote drukbreedtes en een uitzonderlijke beeldkwaliteit - daarmee tilt ze de digitale druk op tot een niveau dat de xerografie nooit zal bereiken," schrijft Jeff Jacobson, voorzitter van de grafische afdeling van Xerox, op zijn blog. "Volgens IT Strategies zal de inkjet tot in 2015 een jaarlijkse groei van 21% kennen. Die enorme kans is de reden waarom we Impika en zijn productieoplossingen - op basis van een eigen inkjettechnologie met waterinkten - overgenomen hebben.

Impika dat in Aubagne gevestigd is (niet ver van Marseille), werd in 2003 opgericht door experts uit het bedrijf Gemplus (een specialist in de productie van chipkaarten). Het bedrijf boekte in 2012 met 55 werknemers een omzet van iets meer dan 16 miljoen €. Impika zou zijn naam blijven behouden en de leiding blijft in eerste instantie in handen van de huidige CEO, Paul Morgavi.

Xerox dat sinds 2011 al de producten van Impika in Europa distribueerde, heeft alle aandelen van het bedrijf overgenomen. Het overnamebedrag werd niet meegedeeld. Het Amerikaanse bedrijf werkt op die manier in één keer de vertraging weg die het de voorbije jaren op zijn concurrenten in de sector van de ultrasnelle inkjet opgelopen had. Het gamma CiPress van Xerox, dat op een 'waterloze' inkjettechnologie gebaseerd is (in feite een 'vaste' inkt die door verwarming vloeibaar wordt), kan immers niet sneller dan 150 m/min. De rotatiepers iPrint eXtreme van Impika, die vorig jaar op drupa voorgesteld werd, haalt daarentegen een snelheid van 375 m/min. Door de baanbreedte van 711 mm betekent dat ongeveer 200.000 A4-kleurenpagina's per uur. Daarmee is die machine de snelste inkjetpers op de markt. "De inkjet houdt de belofte in van hoge snelheden, grote drukbreedtes en een uitzonderlijke beeldkwaliteit - daarmee tilt ze de digitale druk op tot een niveau dat de xerografie nooit zal bereiken," schrijft Jeff Jacobson, voorzitter van de grafische afdeling van Xerox, op zijn blog. "Volgens IT Strategies zal de inkjet tot in 2015 een jaarlijkse groei van 21% kennen. Die enorme kans is de reden waarom we Impika en zijn productieoplossingen - op basis van een eigen inkjettechnologie met waterinkten - overgenomen hebben. Impika dat in Aubagne gevestigd is (niet ver van Marseille), werd in 2003 opgericht door experts uit het bedrijf Gemplus (een specialist in de productie van chipkaarten). Het bedrijf boekte in 2012 met 55 werknemers een omzet van iets meer dan 16 miljoen €. Impika zou zijn naam blijven behouden en de leiding blijft in eerste instantie in handen van de huidige CEO, Paul Morgavi.