Naar het voorbeeld van HP splitst ook Xerox zich op om de historische activiteiten op het vlak van printmateriaal te scheiden van de dienstverlening aan bedrijven.

Het Amerikaanse Xerox dat in Connecticut gevestigd is, preciseert dat de splitsing tot twee eenheden zal leiden: een bedrijf ter waarde van 11 miljard dollar en dat op het gebied van 'documenttechnologieën' actief is, en een bedrijf dat zich op bedrijfsprocessen voor derden toelegt en waarvan de waarde op 7 miljard dollar geschat wordt. De splitsing van de groep, die voor het einde van het jaar rond moet zijn, moet in de loop van de drie volgende jaren een besparing van 2,4 miljard dollar opleveren. Volgens Xerox, dat in de hele wereld ongeveer 130.000 werknemers telt, moet nog beslist worden over de naam en de directie van de nieuwe eenheden.

De producent van printers en fotokopiemachines voorziet dat er drie zitjes in de raad van bestuur van het nieuwe dienstenbedrijf naar Carl Icahn zullen gaan, een activist en investeerder die 8,13% van het kapitaal bezit.

Carl Icahn had in november aangekondigd dat hij in Xerox investeerde, waarna hij meteen liet verstaan een vertegenwoordiging in de raad van bestuur te willen om verschillende strategische opties te onderzoeken.

Tijdens een interview met CNBC zei Ursula Burns, de algemene directeur van Xerox, dat de komst van Carl Icahn niets te maken had met de beslissing om het bedrijf in twee te splitsen.

De investeerder/activist kan er zich nochtans op beroemen dat hij al verscheidene bedrijven overtuigd heeft om sterk groeiende activiteiten te verzelfstandigen - bijv. eBay dat van Paypal een aparte onderneming gemaakt heeft.

De groep, waarvan de beurswaarde het voorbije jaar met meer dan 30% gedaald is, wil zijn activiteiten op het vlak van software en diensten ontwikkelen om de dalende vraag naar printers te compenseren. De ontmanteling moet ook de organisatie van Xerox vereenvoudigen: "De realiteit van de hedendaagse markt vergt een grotere flexibiliteit en snelheid, een vermogen om te innoveren en om de technologie aan de permanent veranderende behoeften van de klanten aan te passen, alsook een meer doelgerichte en efficiëntere aanpak van de operaties en het gebruik van het kapitaal," verduidelijkt de groep in een mededeling.

Naar het voorbeeld van HP splitst ook Xerox zich op om de historische activiteiten op het vlak van printmateriaal te scheiden van de dienstverlening aan bedrijven.Het Amerikaanse Xerox dat in Connecticut gevestigd is, preciseert dat de splitsing tot twee eenheden zal leiden: een bedrijf ter waarde van 11 miljard dollar en dat op het gebied van 'documenttechnologieën' actief is, en een bedrijf dat zich op bedrijfsprocessen voor derden toelegt en waarvan de waarde op 7 miljard dollar geschat wordt. De splitsing van de groep, die voor het einde van het jaar rond moet zijn, moet in de loop van de drie volgende jaren een besparing van 2,4 miljard dollar opleveren. Volgens Xerox, dat in de hele wereld ongeveer 130.000 werknemers telt, moet nog beslist worden over de naam en de directie van de nieuwe eenheden.De producent van printers en fotokopiemachines voorziet dat er drie zitjes in de raad van bestuur van het nieuwe dienstenbedrijf naar Carl Icahn zullen gaan, een activist en investeerder die 8,13% van het kapitaal bezit. Carl Icahn had in november aangekondigd dat hij in Xerox investeerde, waarna hij meteen liet verstaan een vertegenwoordiging in de raad van bestuur te willen om verschillende strategische opties te onderzoeken.Tijdens een interview met CNBC zei Ursula Burns, de algemene directeur van Xerox, dat de komst van Carl Icahn niets te maken had met de beslissing om het bedrijf in twee te splitsen.De investeerder/activist kan er zich nochtans op beroemen dat hij al verscheidene bedrijven overtuigd heeft om sterk groeiende activiteiten te verzelfstandigen - bijv. eBay dat van Paypal een aparte onderneming gemaakt heeft.De groep, waarvan de beurswaarde het voorbije jaar met meer dan 30% gedaald is, wil zijn activiteiten op het vlak van software en diensten ontwikkelen om de dalende vraag naar printers te compenseren. De ontmanteling moet ook de organisatie van Xerox vereenvoudigen: "De realiteit van de hedendaagse markt vergt een grotere flexibiliteit en snelheid, een vermogen om te innoveren en om de technologie aan de permanent veranderende behoeften van de klanten aan te passen, alsook een meer doelgerichte en efficiëntere aanpak van de operaties en het gebruik van het kapitaal," verduidelijkt de groep in een mededeling.