Eind november vlogen in alle openbaarheid brieven heen en weer tussen de directies van beide ondernemingen. Hoewel er wel al eerder verkennende gesprekken waren gevoerd, verhardde nu de toonzetting vrijwel direct. HP vond het overnamebod te laag en noemde de houding van Xerox bovendien 'agressief'; Xerox toonde zich 'zeer verbaasd' over de afwijzing en drong aan op een wederzijds boekenonderzoek om tot overeenstemming te komen.

Vorige week besloot Xerox zich dan maar tot de aandeelhouders van HP zelf te richten. In een presentatie van zo'n 30 slides legt ze uit dat synergie op het gebied van zowel kosten als opbrengsten zullen leiden tot hogere winstmarges en ook een betere positie om klanten te kunnen bedienen. Zo ziet Xerox bijvoorbeeld ook groeikansen door haar XMPie en FreeFlow software te combineren met de digitale HP Indigo-persen en de HP grootformaat printers.

De volledige presentatie van de Xerox-plannen is online beschikbaar.

Eind november vlogen in alle openbaarheid brieven heen en weer tussen de directies van beide ondernemingen. Hoewel er wel al eerder verkennende gesprekken waren gevoerd, verhardde nu de toonzetting vrijwel direct. HP vond het overnamebod te laag en noemde de houding van Xerox bovendien 'agressief'; Xerox toonde zich 'zeer verbaasd' over de afwijzing en drong aan op een wederzijds boekenonderzoek om tot overeenstemming te komen.Vorige week besloot Xerox zich dan maar tot de aandeelhouders van HP zelf te richten. In een presentatie van zo'n 30 slides legt ze uit dat synergie op het gebied van zowel kosten als opbrengsten zullen leiden tot hogere winstmarges en ook een betere positie om klanten te kunnen bedienen. Zo ziet Xerox bijvoorbeeld ook groeikansen door haar XMPie en FreeFlow software te combineren met de digitale HP Indigo-persen en de HP grootformaat printers. De volledige presentatie van de Xerox-plannen is online beschikbaar.