Om de overname van HP door te drukken, wil Xerox nu de raad van bestuur van HP vervangen. Daartoe heeft het bedrijf, volgens een recente aankondiging, 11 kandidaten voorgedragen voor verkiezing in de raad van bestuur tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van HP in 2020. HP noemt de intenties van Xerox een egoïstische tactiek om HP te verwerven op voorwaarden waarvan het gelooft dat ze het bedrijf onderwaarderen en de aandeelhouders van HP benadelen.

De lijst met kandidaten die door Xerox zijn voorgedragen, bevat voormalige kaderleden van wereldwijde bedrijven, waaronder Aetna, United Airlines, Hilton Hotels, Novartis en Verizon. "Wij geloven dat de aandeelhouders van HP beter gediend zullen zijn met een nieuwe groep onafhankelijke bestuurders", zegt John Visentin, CEO van Xerox. "Zij zullen de activiteiten van een wereldwijd bedrijf beter begrijpen en de waarde van een fusie met Xerox waarderen."

Achter de poging om een nieuwe raad van bestuur bij HP op te richten, vermoedt HP de maneuvers van Carl Icahn, die als aandeelhouder aandelen in zowel Xerox als HP heeft.

Een datum voor de jaarlijkse algemene vergadering van HP in 2020 is nog niet bekend.

Om de overname van HP door te drukken, wil Xerox nu de raad van bestuur van HP vervangen. Daartoe heeft het bedrijf, volgens een recente aankondiging, 11 kandidaten voorgedragen voor verkiezing in de raad van bestuur tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van HP in 2020. HP noemt de intenties van Xerox een egoïstische tactiek om HP te verwerven op voorwaarden waarvan het gelooft dat ze het bedrijf onderwaarderen en de aandeelhouders van HP benadelen.De lijst met kandidaten die door Xerox zijn voorgedragen, bevat voormalige kaderleden van wereldwijde bedrijven, waaronder Aetna, United Airlines, Hilton Hotels, Novartis en Verizon. "Wij geloven dat de aandeelhouders van HP beter gediend zullen zijn met een nieuwe groep onafhankelijke bestuurders", zegt John Visentin, CEO van Xerox. "Zij zullen de activiteiten van een wereldwijd bedrijf beter begrijpen en de waarde van een fusie met Xerox waarderen."Achter de poging om een nieuwe raad van bestuur bij HP op te richten, vermoedt HP de maneuvers van Carl Icahn, die als aandeelhouder aandelen in zowel Xerox als HP heeft.Een datum voor de jaarlijkse algemene vergadering van HP in 2020 is nog niet bekend.