XSYS ziet nog geen einde aan de oplopende kosteninflatie en trekt de prijzen vanaf 27 oktober 2022 fors op. De prijzen voor ThermoFlexX-imagers en ThermoFlexX Catena-apparatuur worden met tien procent verhoogd. Terwijl er voor onderdelen en serviceovereenkomsten een stijging van twintig procent is voorzien.

Inflatie met dubbele cijfers

Het bedrijf verwijst naar de oplopende kosten voor grondstoffen, energie en andere materialen. In 2021 stegen die kosten al met tien tot twintig procent en dit jaar heeft de inflatie met dubbele cijfers zich voortgezet. XSYS verwijst in een persbericht naar de prijsstijgingen en leveringsproblemen voor staal en kunststoffen, elektronica, energie en logistiek.

"We hebben heel hard gewerkt om deze enorme druk te verminderen door talloze efficiëntieverbeteringen door te voeren, alternatieve leveranciers te kwalificeren en agressieve kostenbeheersingsmaatregelen af te dwingen", zegt Friedrich von Rechteren, de global commercial VP bij XSYS. "Helaas laten de buitengewone en aanhoudende inflatieniveaus ons nu geen andere keuze dan het doorvoeren van deze prijsverhogingen".

XSYS ziet nog geen einde aan de oplopende kosteninflatie en trekt de prijzen vanaf 27 oktober 2022 fors op. De prijzen voor ThermoFlexX-imagers en ThermoFlexX Catena-apparatuur worden met tien procent verhoogd. Terwijl er voor onderdelen en serviceovereenkomsten een stijging van twintig procent is voorzien.Het bedrijf verwijst naar de oplopende kosten voor grondstoffen, energie en andere materialen. In 2021 stegen die kosten al met tien tot twintig procent en dit jaar heeft de inflatie met dubbele cijfers zich voortgezet. XSYS verwijst in een persbericht naar de prijsstijgingen en leveringsproblemen voor staal en kunststoffen, elektronica, energie en logistiek."We hebben heel hard gewerkt om deze enorme druk te verminderen door talloze efficiëntieverbeteringen door te voeren, alternatieve leveranciers te kwalificeren en agressieve kostenbeheersingsmaatregelen af te dwingen", zegt Friedrich von Rechteren, de global commercial VP bij XSYS. "Helaas laten de buitengewone en aanhoudende inflatieniveaus ons nu geen andere keuze dan het doorvoeren van deze prijsverhogingen".