Volgens XSYS wordt de industrie geconfronteerd met een 'perfecte storm' met een recordinflatie en voortdurende beperkingen in de toeleveringsketen.

Nieuwe normaal

"De prijzen van grondstoffen zoals rubber, fotopolymeren en films die worden gebruikt bij de productie van platen, zijn sinds begin 2021 met meer dan twintig procent gestegen", stelt het bedrijf.

"Bovendien zijn de transport- en energiekosten met dubbele cijfers gestegen. Marktexperts zijn het erover eens dat deze hoge grondstofprijzen het nieuwe normaal zijn."

Volgens XSYS weerspiegelt de aangekondigde prijsverhoging slechts een fractie van de stijgingen van de inputkosten waarmee het bedrijf geconfronteerd wordt.

Volgens XSYS wordt de industrie geconfronteerd met een 'perfecte storm' met een recordinflatie en voortdurende beperkingen in de toeleveringsketen."De prijzen van grondstoffen zoals rubber, fotopolymeren en films die worden gebruikt bij de productie van platen, zijn sinds begin 2021 met meer dan twintig procent gestegen", stelt het bedrijf."Bovendien zijn de transport- en energiekosten met dubbele cijfers gestegen. Marktexperts zijn het erover eens dat deze hoge grondstofprijzen het nieuwe normaal zijn."Volgens XSYS weerspiegelt de aangekondigde prijsverhoging slechts een fractie van de stijgingen van de inputkosten waarmee het bedrijf geconfronteerd wordt.