XSYS, de Duitse specialist in flexodruk, brengt een nieuwe plaat op de markt die gebaseerd is op de plaattechniek met vlakke punten en een vlak oppervlak. De nieuwe plaat nyloflex FTV Digital werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoge eisen die de merken stellen aan het drukwerk op filmdragers. Volgens de fabrikant werden er geen compromissen gesloten op het vlak van flexibiliteit en productiviteit.

Homogene drukkwaliteit

"Onze klanten staan permanent onder druk omdat hun klanten homogene drukresultaten, hogere rendementen en kortere levertermijnen eisen", preciseert Simon Top, product manager bij XSYS. "Bovendien is het met de nieuwe plaat niet nodig om de bestaande digitale apparatuur die met solventen gereinigd worden, aan te passen. Er zijn ook geen extra kosten voor verwante producten of verbruiksgoederen."

Compatibel met conventionele en led-belichting

Volgens XSYS is de nieuwe nyloflex FTV Digital geschikt voor een belichting met zowel fluorescentielampen als met LED (UV-A) waardoor de aanmaak van platen eenvoudiger wordt. "De plaat nyloflex FTV Digital biedt de klanten het beste van twee werelden omdat ze net zo goed met conventionele fluorescentielampen als met de nieuwste LED-systemen belicht kan worden. En omdat ze ook het werk bij de platenproductie vereenvoudigt, is ze de ideale aanvulling op de producten voor premium soepele verpakkingen", zegt Simon Top.

Bij een standaardbelichting onder fluorescentielampen kan de nyloflex FTV Digital de fijnste punten in de lichte partijen registreren waardoor een groter kleurbereik weergegeven kan worden en een uitstekende inktdichtheid bij volvlakken in combinatie met rastervlakken mogelijk wordt. Volgens XSYS neemt het systeemrendement van de machine toe dankzij de AIF-technologie (anti-inktafzetting) die zuiverder en grotere oplagen met solventinkten mogelijk maakt. En omdat de nieuwe platen minder zwellen, wijst XSYS erop dat de platen een langere levensduur op de pers hebben en minder snel bij het afval belanden. In combinatie met een LED-belichting kan de plaat nyloflex FTV Digital met de belichter ThermoFlexX Catena-E gebruikt worden.

XSYS biedt nu twee platen aan die voor de LED-technologie geoptimaliseerd zijn en bestemd zijn voor het segment van de soepele premium verpakkingen. De andere plaat is de NEF Digital. "Voor onze klanten die op de LED-belichting willen overstappen, zoals de technologie Catena-E, is de nieuwe plaat een eenvoudige en directe manier om vooruit te gaan en tegelijk een van de hoogste kwaliteitsniveaus op de markt te bieden", duidt Simon Top.

XSYS, de Duitse specialist in flexodruk, brengt een nieuwe plaat op de markt die gebaseerd is op de plaattechniek met vlakke punten en een vlak oppervlak. De nieuwe plaat nyloflex FTV Digital werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoge eisen die de merken stellen aan het drukwerk op filmdragers. Volgens de fabrikant werden er geen compromissen gesloten op het vlak van flexibiliteit en productiviteit."Onze klanten staan permanent onder druk omdat hun klanten homogene drukresultaten, hogere rendementen en kortere levertermijnen eisen", preciseert Simon Top, product manager bij XSYS. "Bovendien is het met de nieuwe plaat niet nodig om de bestaande digitale apparatuur die met solventen gereinigd worden, aan te passen. Er zijn ook geen extra kosten voor verwante producten of verbruiksgoederen."Volgens XSYS is de nieuwe nyloflex FTV Digital geschikt voor een belichting met zowel fluorescentielampen als met LED (UV-A) waardoor de aanmaak van platen eenvoudiger wordt. "De plaat nyloflex FTV Digital biedt de klanten het beste van twee werelden omdat ze net zo goed met conventionele fluorescentielampen als met de nieuwste LED-systemen belicht kan worden. En omdat ze ook het werk bij de platenproductie vereenvoudigt, is ze de ideale aanvulling op de producten voor premium soepele verpakkingen", zegt Simon Top.Bij een standaardbelichting onder fluorescentielampen kan de nyloflex FTV Digital de fijnste punten in de lichte partijen registreren waardoor een groter kleurbereik weergegeven kan worden en een uitstekende inktdichtheid bij volvlakken in combinatie met rastervlakken mogelijk wordt. Volgens XSYS neemt het systeemrendement van de machine toe dankzij de AIF-technologie (anti-inktafzetting) die zuiverder en grotere oplagen met solventinkten mogelijk maakt. En omdat de nieuwe platen minder zwellen, wijst XSYS erop dat de platen een langere levensduur op de pers hebben en minder snel bij het afval belanden. In combinatie met een LED-belichting kan de plaat nyloflex FTV Digital met de belichter ThermoFlexX Catena-E gebruikt worden.XSYS biedt nu twee platen aan die voor de LED-technologie geoptimaliseerd zijn en bestemd zijn voor het segment van de soepele premium verpakkingen. De andere plaat is de NEF Digital. "Voor onze klanten die op de LED-belichting willen overstappen, zoals de technologie Catena-E, is de nieuwe plaat een eenvoudige en directe manier om vooruit te gaan en tegelijk een van de hoogste kwaliteitsniveaus op de markt te bieden", duidt Simon Top.