Zanders was in de zomer met een insolventieprocedure gestart en zocht naar een oplossing om het bedrijf en de productie in Bergisch Gladbach, Duitsland, veilig te stellen. Dit omvatte ondermeer de verkoop van de productielocatie aan de stad Bergisch Gladbach. De onderneming was ook genoodzaakt om prijsverhogingen door te voeren omwille van stijgende grondstofkosten.

De voortzetting van de papierproductie bij Zanders is door de overname door Haglund en zijn team nu verzekerd.

De bedrijfsactiviteiten zullen worden voortgezet met ongeveer 300 medewerkers, wat betekent dat ongeveer 150 medewerkers het bedrijf zullen moeten verlaten.

Foto: Thomas Geisel voor Zanders

Zanders was in de zomer met een insolventieprocedure gestart en zocht naar een oplossing om het bedrijf en de productie in Bergisch Gladbach, Duitsland, veilig te stellen. Dit omvatte ondermeer de verkoop van de productielocatie aan de stad Bergisch Gladbach. De onderneming was ook genoodzaakt om prijsverhogingen door te voeren omwille van stijgende grondstofkosten.De voortzetting van de papierproductie bij Zanders is door de overname door Haglund en zijn team nu verzekerd.De bedrijfsactiviteiten zullen worden voortgezet met ongeveer 300 medewerkers, wat betekent dat ongeveer 150 medewerkers het bedrijf zullen moeten verlaten.Foto: Thomas Geisel voor Zanders