De pionier in digitale druktechnologie op basis van droge toner - de naam 'Xeikon' is een combinatie van de Griekse woorden 'xeros' (droog) en 'eikon' (afbeelding) - gaat na bijna 25 jaar alsnog overstag. Volgens marketing-verantwoordelijke Filip Weymans zijn droge toner en UV-inkjet "complementaire technologieën" die elk specifieke delen van de labelmarkt bedienen: "De inkjet-technologie is er klaar voor en de markt is er klaar voor." Door beide technieken aan te bieden kan de klant op basis van het gewenste eindproduct de best geschikte kiezen.

De PX3000-machine maakt gebruik van Kyocera 600 dpi drop-on-demand inkjetkoppen. Over wie de machine naar Xeikon-specificaties bouwt en wie de UV-inkten produceert worden geen mededelingen gedaan. De 5-kleurenpers, met maximale rolbreedte 330 mm en een topsnelheid van 50 meter per minuut in CMYK plus wit, wordt aangestuurd door Xeikon's X-800 workflow. Dit geïntegreerde inkjet-pakket van hardware, inkt en software wordt door Xeikon onder de naam 'Panther' gepresenteerd. De eerste veldtest gaat binnenkort van start en tijdens LabelExpo 2017 (25 tot en met 28 september in Brussel) gaat de verkoop officieel van start.

De pionier in digitale druktechnologie op basis van droge toner - de naam 'Xeikon' is een combinatie van de Griekse woorden 'xeros' (droog) en 'eikon' (afbeelding) - gaat na bijna 25 jaar alsnog overstag. Volgens marketing-verantwoordelijke Filip Weymans zijn droge toner en UV-inkjet "complementaire technologieën" die elk specifieke delen van de labelmarkt bedienen: "De inkjet-technologie is er klaar voor en de markt is er klaar voor." Door beide technieken aan te bieden kan de klant op basis van het gewenste eindproduct de best geschikte kiezen.De PX3000-machine maakt gebruik van Kyocera 600 dpi drop-on-demand inkjetkoppen. Over wie de machine naar Xeikon-specificaties bouwt en wie de UV-inkten produceert worden geen mededelingen gedaan. De 5-kleurenpers, met maximale rolbreedte 330 mm en een topsnelheid van 50 meter per minuut in CMYK plus wit, wordt aangestuurd door Xeikon's X-800 workflow. Dit geïntegreerde inkjet-pakket van hardware, inkt en software wordt door Xeikon onder de naam 'Panther' gepresenteerd. De eerste veldtest gaat binnenkort van start en tijdens LabelExpo 2017 (25 tot en met 28 september in Brussel) gaat de verkoop officieel van start.