Het voornemen om vanaf 2023 in de derde graad van het Technisch Secundair Onderwijs (TSO) de opleiding drukken te schrappen, was aanleiding voor een sectorbevraging door Grafoc, Febelgra, Indufed en PaperPackSkills. Begin april werden de resultaten bekend. De cijfers uit het onderzoek 'tonen aan dat er nood is aan voldoende technisch geschoolde instroom waarbij een TSO-richting drukken van groot belang blijft'.

Het rapport concludeert: "De uitstroom uit onderwijs en VDAB, samen goed voor gemiddeld 69 leerlingen en werkzoekenden per jaar, zullen niet volstaan om de geschatte aanwervingen in te vullen. In een periode van 0 tot 1 jaar zijn de bedrijven op zoek naar 161 drukkers en drukafwerkers. In de periode tussen 2 en 5 jaar gaat het gemiddeld om 82 drukkers en afwerkers per jaar." Indien de huidige uitstroom van de opleidingen zich de komende vijf jaar voortzet (zie afbeelding uit het rapport), dan moet de grafische sector vrezen voor een tekort aan nieuwe instroom: "De zoektocht naar de ideale werknemer met een grafische achtergrond zal moeilijker worden. Werkgevers zullen, naast de traditionele instroomkanalen van interim en onderwijs, alternatieven moeten bekijken."

Het voornemen om vanaf 2023 in de derde graad van het Technisch Secundair Onderwijs (TSO) de opleiding drukken te schrappen, was aanleiding voor een sectorbevraging door Grafoc, Febelgra, Indufed en PaperPackSkills. Begin april werden de resultaten bekend. De cijfers uit het onderzoek 'tonen aan dat er nood is aan voldoende technisch geschoolde instroom waarbij een TSO-richting drukken van groot belang blijft'.Het rapport concludeert: "De uitstroom uit onderwijs en VDAB, samen goed voor gemiddeld 69 leerlingen en werkzoekenden per jaar, zullen niet volstaan om de geschatte aanwervingen in te vullen. In een periode van 0 tot 1 jaar zijn de bedrijven op zoek naar 161 drukkers en drukafwerkers. In de periode tussen 2 en 5 jaar gaat het gemiddeld om 82 drukkers en afwerkers per jaar." Indien de huidige uitstroom van de opleidingen zich de komende vijf jaar voortzet (zie afbeelding uit het rapport), dan moet de grafische sector vrezen voor een tekort aan nieuwe instroom: "De zoektocht naar de ideale werknemer met een grafische achtergrond zal moeilijker worden. Werkgevers zullen, naast de traditionele instroomkanalen van interim en onderwijs, alternatieven moeten bekijken."