Digitale drukkerij Zquadra uit Kortrijk start de productie op de HP Indigo 10000 B2-pers, waarin het recent heeft geïnvesteerd. Het is de eerste pers op dit formaat in België en Frankrijk.

Zquadra is het bedrijf van Bruno Lambrecht: "Zquadra is een volledig digitale drukkerij met 22 werknemers, waarin in twee ploegen wordt gewerkt. Het grotere formaat van de nieuwe pers (velformaat van 53 x 75 cm, beprintbaar formaat van 51 x 73 cm), stelt ons in staat onze portfolio van drukwerk verder uit te breiden met bijvoorbeeld Landscape A4-brochures, geplooid en geniet drukwerk in de rug, posterdruk, garengenaaid boekwerk, enz. We kunnen nu het volledige aanbod van offsetdrukwerk digitaal gaan drukken."

De HP Indigo 10000 werd tijdens drupa 2012 aan de wereld voorgesteld. De pers haalt een snelheid van 3.450 vellen per uur (4/0) of 4600 vellen in de Enhanced Production modus. In dat geval drukt de machine in drie kleuren in plaats van in vier.

Zquadra heeft ook nog twee HP Indigo 7000 persen in bedrijf en beschikt over eigen afwerkings- en veredelingsfaciliteiten zoals lamineren, garenloos boekbinden met hotmelt- of PUR-lijm, plooien en nieten, enz. Het bedrijf werkt voor B2B-klanten in Vlaanderen en Frankrijk.

Zquadra drukt catalogi, jaarverslagen, boeken, prijslijsten, folders en op synthetische materialen (wobblers, stickers, etiketten, enz.).

Digitale drukkerij Zquadra uit Kortrijk start de productie op de HP Indigo 10000 B2-pers, waarin het recent heeft geïnvesteerd. Het is de eerste pers op dit formaat in België en Frankrijk.Zquadra is het bedrijf van Bruno Lambrecht: "Zquadra is een volledig digitale drukkerij met 22 werknemers, waarin in twee ploegen wordt gewerkt. Het grotere formaat van de nieuwe pers (velformaat van 53 x 75 cm, beprintbaar formaat van 51 x 73 cm), stelt ons in staat onze portfolio van drukwerk verder uit te breiden met bijvoorbeeld Landscape A4-brochures, geplooid en geniet drukwerk in de rug, posterdruk, garengenaaid boekwerk, enz. We kunnen nu het volledige aanbod van offsetdrukwerk digitaal gaan drukken."De HP Indigo 10000 werd tijdens drupa 2012 aan de wereld voorgesteld. De pers haalt een snelheid van 3.450 vellen per uur (4/0) of 4600 vellen in de Enhanced Production modus. In dat geval drukt de machine in drie kleuren in plaats van in vier.Zquadra heeft ook nog twee HP Indigo 7000 persen in bedrijf en beschikt over eigen afwerkings- en veredelingsfaciliteiten zoals lamineren, garenloos boekbinden met hotmelt- of PUR-lijm, plooien en nieten, enz. Het bedrijf werkt voor B2B-klanten in Vlaanderen en Frankrijk.Zquadra drukt catalogi, jaarverslagen, boeken, prijslijsten, folders en op synthetische materialen (wobblers, stickers, etiketten, enz.).