"Met dit aanbod hebben grootformaatprinters de sleutel tot autonome, onbemande en zeer efficiënte productie in handen, ongeacht de bedrijfsgrootte. Ze hebben de mogelijkheid om de bedrijfstijden te verlengen en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen", stelt Zünd. De machinebouwer presenteert in München automatiseringsoplossingen zoals bijvoorbeeld de PrimeCenter-software. Het bereidt print- en snijgegevens voor in een geautomatiseerd en gestandaardiseerd proces. "PrimeCenter fungeert als een virtueel controlecentrum en faciliteert een productieve en efficiënte prepress-workflow. Met een paar klikken kan de gebruiker geneste print- en snijlay-outs maken die klaar zijn voor gebruik", klinkt het. Met Zünd Connect presenteert de fabrikant een oplossing voor eenvoudige productiebewaking en -analyse. Zünd Connect monitoring- en analysesoftware identificeert optimalisatiepotentieel in de productieworkflow, bepaalt de KPI's van de Zünd-snijmachines die erop zijn aangesloten en gebruikt deze om hun efficiëntie te berekenen. De software biedt de gebruiker sleutelindicatoren die kunnen worden gebruikt om de productieworkflow verder te optimaliseren.

Daarnaast toont Zünd verschillende oplossingen voor gedeeltelijke en volledig geautomatiseerde material handling. "Wat deze oplossingen gemeen hebben, is hun vermogen om zonder menselijke tussenkomst te werken en een consistente, ononderbroken productie te garanderen. Of hun activiteiten nu groot of klein zijn, grafische productiebedrijven kunnen profiteren van het enorme besparingspotentieel dat deze oplossingen bieden", stelt Zünd. Tijdens demonstraties kunnen bezoekers op de stand ervaren hoe ze robots kunnen besturen en afgewerkte onderdelen automatisch kunnen picken & sorteren. Zünd demonstreert dit proces met de Robot PortaTable 130. Deze bestaat uit een mobiele lostafel voorzien van een robotarm, die snel kan worden opgesteld en van de ene Zünd-snijder naar de andere kan worden verplaatst. De visualiseringsoptie vereenvoudigt zowel het handmatig verwijderen van onderdelen als de logistiek. Het biedt de operator visuele ondersteuning bij het verwijderen van uitgesneden delen. Optische markering van onderdelen of gedrukte QR-codes vereenvoudigen het volgen van bestellingen voor de operator en zorgen voor een soepele, efficiënte logistiek.

"Met dit aanbod hebben grootformaatprinters de sleutel tot autonome, onbemande en zeer efficiënte productie in handen, ongeacht de bedrijfsgrootte. Ze hebben de mogelijkheid om de bedrijfstijden te verlengen en tegelijkertijd de bedrijfskosten te verlagen", stelt Zünd. De machinebouwer presenteert in München automatiseringsoplossingen zoals bijvoorbeeld de PrimeCenter-software. Het bereidt print- en snijgegevens voor in een geautomatiseerd en gestandaardiseerd proces. "PrimeCenter fungeert als een virtueel controlecentrum en faciliteert een productieve en efficiënte prepress-workflow. Met een paar klikken kan de gebruiker geneste print- en snijlay-outs maken die klaar zijn voor gebruik", klinkt het. Met Zünd Connect presenteert de fabrikant een oplossing voor eenvoudige productiebewaking en -analyse. Zünd Connect monitoring- en analysesoftware identificeert optimalisatiepotentieel in de productieworkflow, bepaalt de KPI's van de Zünd-snijmachines die erop zijn aangesloten en gebruikt deze om hun efficiëntie te berekenen. De software biedt de gebruiker sleutelindicatoren die kunnen worden gebruikt om de productieworkflow verder te optimaliseren.Daarnaast toont Zünd verschillende oplossingen voor gedeeltelijke en volledig geautomatiseerde material handling. "Wat deze oplossingen gemeen hebben, is hun vermogen om zonder menselijke tussenkomst te werken en een consistente, ononderbroken productie te garanderen. Of hun activiteiten nu groot of klein zijn, grafische productiebedrijven kunnen profiteren van het enorme besparingspotentieel dat deze oplossingen bieden", stelt Zünd. Tijdens demonstraties kunnen bezoekers op de stand ervaren hoe ze robots kunnen besturen en afgewerkte onderdelen automatisch kunnen picken & sorteren. Zünd demonstreert dit proces met de Robot PortaTable 130. Deze bestaat uit een mobiele lostafel voorzien van een robotarm, die snel kan worden opgesteld en van de ene Zünd-snijder naar de andere kan worden verplaatst. De visualiseringsoptie vereenvoudigt zowel het handmatig verwijderen van onderdelen als de logistiek. Het biedt de operator visuele ondersteuning bij het verwijderen van uitgesneden delen. Optische markering van onderdelen of gedrukte QR-codes vereenvoudigen het volgen van bestellingen voor de operator en zorgen voor een soepele, efficiënte logistiek.