De nieuwe ZCC Zünd Cut Center-software is dankzij de client-server-architectuur flexibel schaalbaar. "Deze modulariteit in de software maakt configuraties mogelijk die zijn afgestemd op specifieke productievereisten. De gebruiker koopt alleen de softwarecomponenten die hij nodig heeft, niet meer en niet minder. En hij kan altijd opties toevoegen", stelt Zünd. De snijmachinefabrikant biedt de software in twee versies aan: ZCC Zünd Cut Center Basic is geschikt voor gebruikers die vanwege de productieomgeving functies zoals automatische gegevensimport, een opdrachtenlijst of gegevensuitwisseling met andere systemen niet nodig heeft. Met ZCC Zünd Cut Center Basic kan de bediener bronbestanden via de Cut Editor handmatig omzetten in .zcc-bestanden en als productiebestand in het Cut Center openen.

Geautomatiseerd snijden

ZCC Zünd Cut Center Advanced is de versie voor gebruikers met een hoger opdrachtvolume die door geautomatiseerde processen de productiviteit willen verhogen. Ze hebben meerdere Zünd-snijmachines in gebruik en willen voor gegevensuitwisseling ook andere productiesystemen in de workflow integreren. In de Advanced-versie zijn functies beschikbaar zoals opdrachtenlijst, informatie over de geschatte productietijd, de import via Hot Folder of e-mailnotificaties. Voor beide versies kunnen softwareopties zoals Camera-optie, Pick & Place-optie, Visualizing-optie en Routing-optie individueel worden gekocht.

De centrale softwarecomponent van elk ZCC-softwarepakket is de Cut Editor. Via de Cut Editor worden de bronbestanden geïmporteerd en voor latere snijopdrachten voorbereid. De Cut Editor wordt direct op de snijmachine via het bedieningspaneel gebruikt. De Cut Editor kan ook op werkplekken in de prepress geïnstalleerd zijn en daar voor de productievoorbereiding gebruikt worden. De Cut Editor kan indien nodig worden uitgebreid met de Nesting-optie.

Flexibiliteit en interoperabiliteit

De Cut Server is verantwoordelijk voor de geautomatiseerde gegevensimport via Hot Folder, de gegevensuitwisseling met andere systemen zoals ERP of RIP of de berekening van de geschatte productietijd. Ook de communicatie tussen Cut Editor en Cut Center loopt via de Cut Server. Andere systemen kunnen via .zcc-formaat met de Zünd Cut Server worden verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld materialen, methodes of geschatte productietijd worden opgevraagd. "Er zijn al veel softwareproducenten die een standaardintegratie met ZCC bieden. Daardoor kunnen ook voorbereide opdrachten in .zcc-formaat worden overgedragen", stelt de fabrikant.

ZCC is geschikt voor bijna elk importformaat. Deze connectiviteit biedt de gebruiker flexibiliteit en interoperabiliteit. "Aangezien de vele verschillende bestandsformaten die de gebruiker dagelijks van klanten krijgt is dit een niet te onderschatten voordeel", aldus Zünd.

Schaaleffecten en productiviteit

In de materialenbibliotheek opgeslagen bewerkingsparameters voor vele materialen en voorgedefinieerde importinstellingen zorgen voor een maximale standaardiseringsgraad. Uniforme processen zorgen voor herhaalbare bewerkingen. "De gebruiker kan profiteren van schaaleffecten aan de kostenkant en in productiviteit", duidt Zünd.

ZCC sorteert opdrachten op materiaal, verwerkingsmethode of levertijd. Bij bedrukte materialen worden de opdrachten automatisch via de meegedrukte QR-codes vastgelegd. Als alternatief kan bij onbedrukte materialen de opdrachtvolgorde via de stapelverwerkingsfunctie worden gedefinieerd. De nieuwe mogelijkheid om op een Zünd-snijmachine verschillende opdrachten tegelijkertijd te kunnen snijden zorgt voor een aanvullende productiviteitsverhoging.

De nieuwe ZCC Zünd Cut Center-software is dankzij de client-server-architectuur flexibel schaalbaar. "Deze modulariteit in de software maakt configuraties mogelijk die zijn afgestemd op specifieke productievereisten. De gebruiker koopt alleen de softwarecomponenten die hij nodig heeft, niet meer en niet minder. En hij kan altijd opties toevoegen", stelt Zünd. De snijmachinefabrikant biedt de software in twee versies aan: ZCC Zünd Cut Center Basic is geschikt voor gebruikers die vanwege de productieomgeving functies zoals automatische gegevensimport, een opdrachtenlijst of gegevensuitwisseling met andere systemen niet nodig heeft. Met ZCC Zünd Cut Center Basic kan de bediener bronbestanden via de Cut Editor handmatig omzetten in .zcc-bestanden en als productiebestand in het Cut Center openen.ZCC Zünd Cut Center Advanced is de versie voor gebruikers met een hoger opdrachtvolume die door geautomatiseerde processen de productiviteit willen verhogen. Ze hebben meerdere Zünd-snijmachines in gebruik en willen voor gegevensuitwisseling ook andere productiesystemen in de workflow integreren. In de Advanced-versie zijn functies beschikbaar zoals opdrachtenlijst, informatie over de geschatte productietijd, de import via Hot Folder of e-mailnotificaties. Voor beide versies kunnen softwareopties zoals Camera-optie, Pick & Place-optie, Visualizing-optie en Routing-optie individueel worden gekocht.De centrale softwarecomponent van elk ZCC-softwarepakket is de Cut Editor. Via de Cut Editor worden de bronbestanden geïmporteerd en voor latere snijopdrachten voorbereid. De Cut Editor wordt direct op de snijmachine via het bedieningspaneel gebruikt. De Cut Editor kan ook op werkplekken in de prepress geïnstalleerd zijn en daar voor de productievoorbereiding gebruikt worden. De Cut Editor kan indien nodig worden uitgebreid met de Nesting-optie.De Cut Server is verantwoordelijk voor de geautomatiseerde gegevensimport via Hot Folder, de gegevensuitwisseling met andere systemen zoals ERP of RIP of de berekening van de geschatte productietijd. Ook de communicatie tussen Cut Editor en Cut Center loopt via de Cut Server. Andere systemen kunnen via .zcc-formaat met de Zünd Cut Server worden verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld materialen, methodes of geschatte productietijd worden opgevraagd. "Er zijn al veel softwareproducenten die een standaardintegratie met ZCC bieden. Daardoor kunnen ook voorbereide opdrachten in .zcc-formaat worden overgedragen", stelt de fabrikant.ZCC is geschikt voor bijna elk importformaat. Deze connectiviteit biedt de gebruiker flexibiliteit en interoperabiliteit. "Aangezien de vele verschillende bestandsformaten die de gebruiker dagelijks van klanten krijgt is dit een niet te onderschatten voordeel", aldus Zünd.