Het bedrijf, een filiaal van de Nederlandse groep Joh. Enschede, is een commerciële drukkerij die vooral gespecialiseerd is in veiligheidsdrukwerk. De groep wil nu precies die eenheid, die al een aantal jaren verlieslatend was, afstoten. De oplossing daarvoor zou een overname van Enschede-Van Muysewinkel zijn door gedelegeerd bestuurder Armin Van der Linden, onmiddellijk gevolgd door een herstructurering.

"Wat vanochtend is aangekondigd, is een ontslagprocedure die het leeuwendeel van het personeel raakt", legt Frank Borloo, afgevaardigde van vakbond ACV, uit. "Het bedrijf zou slechts 13 mensen behouden, onder wie 5 arbeiders en 8 bedienden. De ontslagen zouden snel moeten plaatsvinden, ten laatste eind januari." In het kader van de wet-Renault is nu de informatiefase voor het personeel opgestart.

Het bedrijf, een filiaal van de Nederlandse groep Joh. Enschede, is een commerciële drukkerij die vooral gespecialiseerd is in veiligheidsdrukwerk. De groep wil nu precies die eenheid, die al een aantal jaren verlieslatend was, afstoten. De oplossing daarvoor zou een overname van Enschede-Van Muysewinkel zijn door gedelegeerd bestuurder Armin Van der Linden, onmiddellijk gevolgd door een herstructurering."Wat vanochtend is aangekondigd, is een ontslagprocedure die het leeuwendeel van het personeel raakt", legt Frank Borloo, afgevaardigde van vakbond ACV, uit. "Het bedrijf zou slechts 13 mensen behouden, onder wie 5 arbeiders en 8 bedienden. De ontslagen zouden snel moeten plaatsvinden, ten laatste eind januari." In het kader van de wet-Renault is nu de informatiefase voor het personeel opgestart.