Op 17 september 2007 schreven Reto Eicher, Roland Fetting en Hansjörg Untersander het bedrijf swissQprint in het handelsregister in. Met zes man startten ze het bedrijf. Ook de huidige CEO, Kilian Hintermann, was er toen al bij. Het jaar daarna, in volle financiële crisis, bracht het team de eerste swissQprint-flatbedprinter op de markt.

Acht modellen

Vandaag stelt swissQprint ongeveer tweehonderd mensen tewerk. Op de hoofdzetel in het Zwitserse Kriessern werken 130 mensen, inclusief de oprichters. Nog eens circa zeventig medewerkers zijn actief in dochterondernemingen in Duitsland, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan.

Het productassortiment bestaat momenteel uit acht modellen: zes flatbedprinters en twee rolprinters. Volgens het bedrijf worden wereldwijd meer dan 1600 swissQprint-machines gebruikt. Voor verkoop en service staan zowel de zes dochterondernemingen als ook meer dan dertig verkooppartners over de hele wereld paraat.

Vijftien jaar geleden ging swissQprint van start met zes medewerkers. (vlnr:) Reto Eicher, Roland Fetting, Peter Zünd, Werner Bösch, Hansjörg Untersander. Niet op de foto: Kilian Hintermann.
Op 17 september 2007 schreven Reto Eicher, Roland Fetting en Hansjörg Untersander het bedrijf swissQprint in het handelsregister in. Met zes man startten ze het bedrijf. Ook de huidige CEO, Kilian Hintermann, was er toen al bij. Het jaar daarna, in volle financiële crisis, bracht het team de eerste swissQprint-flatbedprinter op de markt.Vandaag stelt swissQprint ongeveer tweehonderd mensen tewerk. Op de hoofdzetel in het Zwitserse Kriessern werken 130 mensen, inclusief de oprichters. Nog eens circa zeventig medewerkers zijn actief in dochterondernemingen in Duitsland, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan.Het productassortiment bestaat momenteel uit acht modellen: zes flatbedprinters en twee rolprinters. Volgens het bedrijf worden wereldwijd meer dan 1600 swissQprint-machines gebruikt. Voor verkoop en service staan zowel de zes dochterondernemingen als ook meer dan dertig verkooppartners over de hele wereld paraat.